back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μένουμε σπίτι: Καθε μέρα και ένα έργο του ΕΜΣΤ στα social media

Διαβάστε επίσης

Σε μια ακόμη πρωτοβουλία προχωρά το προσωπικό του Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης μετά και την αναστολή λειτουργίας του λίγες μόνο μέρες μετά την παραδοση του Μουσείου στο κοινό.

Κάθε μέρα και ένα έργο

Το προσωπικό του ΕΜΣΤ θα περιγράφει μέσα από τα social media του μουσείου, έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση της μόνιμης συλλογής του. Ο καθέ εργαζόμενος θα επιλέγει ένα έργο συνοδευόμενο από μια φράση που θα είναι η δική του προσέγγιση και σύνδεση μαζί του. Με αυτό τον τρόπο οι εργαζόμενοι του ΕΜΣΤ συστήνουν ξανά τα έργα της μόνιμης συλλογής του μουσείου στο κοινό με τον τρόπο που τα νιώθουν, από μακριά, ίσως πιο κοντά από ποτέ.

Οδοιπόρος 1989 ,  Βιντεοεγκατάσταση- Έγχρωμη βιντεοπροβολή πάνω σε πίνακα με ακρυλικό σε ύφασμα διαστάσεων 300 x 220 εκ. Δωρεά του καλλιτέχνη, 2002

Το πρώτο έργο είναι ο “Οδοιπόρος” του Κώστα Τσόκλη. Το επέλεξε η Ελισάβετ Ιωαννίδη, Επιμελήτρια Εκπαίδευσης του ΕΜΣΤ – Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια:

«Στο τέλος του διαδρόμου του 3ου ορόφου ο “Οδοιπόρος” του Κώστα Τσόκλη. Υπενθύμιση της συνεχούς και ασταμάτητης πορείας στον κύκλο της ζωής. Οι στίχοι του Νικηφόρου Βρεττάκου έρχονται στο μυαλό: “Παίρνω και βγάζω περίπατο στην ψυχή μου κάθε που αρχίζει να σκληραίνει το χαμόγελό της” (Έξοδος)».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα