back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: 17 οι νεκροί στην Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Μακραίνει η λίστα με τα θύματα του κορονοϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε λιγότερο από 24 ώρες κατέληξαν ακόμα 2 άνθρωποι ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 17.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα, πρόκειται για ένα 64χρονο που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, από το γκρουπ των προσκυνητων στους Αγίους τόπους, ενώ πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ένας 78χρονος κατέληξε τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπου νοσηλεύονταν με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα έφτασαν χθες τα 624, με τη χώρα μας να βρίσκεται στην 33η θέση της παγκόσμιας λίστας. Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα, ενώ το 55,7% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες . Σημειώνεται ότι 19 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο και παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Κυρ. Μητσοτάκης: «Ας γίνει το κάθε σπίτι ένα οχυρό ζωής»

Βίντεο με οδηγίες προς τους πολίτες ανέβασε στο twitter  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ας γίνει το κάθε σπίτι ένα οχυρό ζωής και ας μείνει η πόρτα όλων μας κλειστή στον κορονοϊό», τόνισε.

Την ίδια ώρα, ο ΙΣΑ ζητά από το υπουργείο Υγείας να αξιοποιηθεί σωστά το δυναμικό του ΕΣΥ και να γίνουν προσλήψεις, προκειμένου «να ανοίξουν μέσα στις επόμενες ημέρες τουλάχιστον 2.000 κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, που θα απαιτηθούν την ώρα της κορύφωσης της επιδημίας». Επίσης, να ενταθεί η προσπάθεια για να εξασφαλιστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι αναπνευστήρες που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη διάσωση των ασθενών.

Τέλος, η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών υγείας θα πραγματοποιηθεί από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, εξ’ αποστάσεως, σήμερα, Δευτέρα 23 Μαρτίου, στις 18:00.

Newsroom Αθηνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα