back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κόε: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες τον Ιούλιο δεν είναι ούτε εφικτοί, ούτε επιθυμητοί»

Διαβάστε επίσης

Ξεκάθαρη θέση πήρε η Διεθνής ομοσπονδία κλασσικού αθλητισμού, σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 και την πανδημία του κορονοϊού, ζητώντας αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο πρόεδρος της IAAF, Σεμπάστιαν Κόε, με επιστολή του προς τον ομόλογο του, της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, ζήτησε την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων που είναι προγραμματισμένοι από τις 24 Ιουλίου μέχρι τις 9 Αυγούστου στο Τόκιο. Την περασμένη Πέμπτη στο μικρόφωνο του BBC είχε δηλώσει ότι “δεν πρέπει να υπάρξει βιαστική απόφαση”, αλλά όπως αποκάλυψε το βράδυ της Κυριακής, ο καναδικός τηλεοπτικός σταθμός, CBC, ο Κόε ζήτησε επίσημα από τον Μπαχ, να αλλάξει την ημερομηνία διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους δεν είναι ούτε εφικτοί, ούτε επιθυμητοί», φέρεται να αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Κόε και προσθέτει: «Η ομόφωνη γνώμη μεταξύ των μελών μας είναι ότι η διοργάνωση των Αγώνων, εφέτος τον Ιούλιο δεν είναι ούτε εφικτή ούτε επιθυμητή. Η αβεβαιότητα γύρω από τους Αγώνες, προκαλεί πραγματικό άγχος που μπορούμε να σταματήσουμε συλλογικά. Πιστεύω ότι αυτή η στιγμή έχει έρθει και ότι χρωστάμε τους αθλητές μας αυτήν την αναβολή».

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα