back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Άδ. Γεωργιάδης: Θα λειτουργήσουν αύριο Κυριακή τα σούπερ μάρκετ και τη Δευτέρα θα επαναξιολογήσουμε την κατάσταση της αγοράς

Διαβάστε επίσης

«Αύριο Κυριακή θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα τα σούπερ μάρκετ, το πρωί της Δευτέρας θα αξιολογήσουμε τα στοιχεία της κίνησης και αναλόγως θα αποφασίσουμε αν θα ανοίξουν και τις επόμενες Κυριακές». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΜEGA αναφέροντας ότι σήμερα θα εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση για τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ τις Κυριακές.

Η απόφαση θα αφορά στις 4 επόμενες Κυριακές, αλλά ο υπουργός σημείωσε ότι αν διαπιστωθεί ότι έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση, αυτή η πρόβλεψη μπορεί και να αλλάξει.

Ακόμη, σημείωσε ότι το όριο των 10 τετραγωνικών μέτρων ανά πελάτη στα σούπερ μάρκετ γίνεται 15 τετραγωνικά, ώστε να μπαίνουν λιγότεροι πελάτες κι αυτό εφαρμόζεται για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια και για την προστασία και των ίδιων των εργαζομένων «καθώς παραδέχομαι ότι δεν κατέστη δυνατόν να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε ορισμένες περιπτώσεις, παρά τους περιορισμούς» όπως είπε ο υπουργός.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε: «οι εργαζόμενοι έχουν κερδίσει το σεβασμό μας» και σχετικά με τις ελλείψεις σε αντισηπτικά σημείωσε ότι γίνεται τροφοδοσία της αγοράς, οι παραγγελίες εκτελούνται κανονικά, γίνονται και εισαγωγές και χθες αδειοδοτήθηκε από τον Ε.Ο.Φ ακόμη μία μονάδα παραγωγής αντισηπτικών.

Για την αισχροκέρδεια ανέφερε ότι πλέον, μετά τη σημερινή δημοσίευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, υπάρχουν τα εργαλεία για να εκτιμηθεί αν κάποιος κάνει υπερχρέωση. «Γίνονται ήδη έλεγχοι και δεν θα διστάσω ευσταλώς να επιβάλλω το μέγιστο πρόστιμο» σημείωσε ο υπουργός υπενθυμίζοντας ότι τα πρόστιμα που προβλέπονται είναι από 1000 ευρώ έως 1 εκατ. ευρώ.

Όμως, πρόσθεσε ο ίδιος, η διεθνής χονδρική τιμή αιθυλικής αλκοόλης έχει τετραπλασιαστεί, εξακολουθούν οι ανοδικές τάσεις γι’ αυτό και η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις. Σχετικά με ενδεχόμενους πλειστηριασμούς για πρώτη κατοικία, σε εφαρμογή της νομοθεσίας, ο υπουργός υπενθύμισε ότι γι΄ αυτή τη δύσκολη περίοδο, δεν λειτουργούν τα δικαστήρια και πρόσθεσε ότι «ο σχεδιασμός της οικονομίας μας δεν μπορεί να είναι ίδιος πριν και μετά από αυτή την δύσκολη συγκυρία, αλλά οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν από το υπουργείο Οικονομικών μετά τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα