back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Βούτσιτς: «Αν βγει από το σπίτι του στο Βελιγράδι, θα συλληφθεί ο Γιόβιτς»

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς προειδοποίησε τον Λούκα Γιόβιτς με σύλληψη, σε περίπτωση που επιχειρήσει να βγει από το σπίτι στο οποίο βρίσκεται στο Βελιγράδι.

Όταν ο Τρέι Τόμπκινς διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό αυτόματα το αθλητικό κέντρο της Ρεάλ Μαδρίτης τέθηκε σε καραντίνα καθώς οι ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ της “βασίλισσας” συστεγάζονται και όλοι οι παίκτες πήραν οδηγίες να περιοριστούν στο σπίτι τους. Όλοι; Όχι ακριβώς. Ένας από αυτούς όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε, αλλά επέστρεψε στην πατρίδα του. Ο Λούκα Γιόβιτς ταξίδεψε από τη Μαδρίτη στη Σερβία, παρά τις σαφείς εντολές της διοίκησης, προκειμένου να είναι δίπλα στη γυναίκα του για τα γενέθλια της.

Ο Γιόβιτς ταξίδεψε με άδεια της βασίλισσας, αφού έλαβε χαρτί που έγραφε ότι ο λόγος ήταν ιατρικός, καθώς το παιδί του έχει πρόβλημα υγείας, με ιδιωτικό αεροπλάνο, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα που έπρεπε εξαιτίας του κορονοϊού.

Ο Γιόβιτς βγήκε από το σπίτι του και είχε παρκάρει παράνομα πάνω σε πεζοδρόμιο το πολυτελές όχημά του, με αποτέλεσμα φυσικά να πάρει κλήση από την τροχαία, αλλά παράλληλα εκνεύρισε και κάποιον διερχόμενο πεζό, ο οποίος δεν μπορούσε να περάσει εύκολα και έτσι του άφησε ένα χαρτάκι στο παρμπρίζ, που ανέφερε: «Μην είσαι τόσο υπερόπτης πια, αδερφέ».

Μάλιστα το πρωί της Πέμπτης η εισαγγελία του Βελιγραδίου έστειλε εξώδικο στον Γιόβιτς, καθώς δεν τήρησε την καραντίνα –που προβλέπεται για τους ταξιδιώτες- μετά την επιστροφή του από την Ισπανία. Η δικαιολογία του ήταν πως ήθελε να πάει στο φαρμακείο, ωστόσο εάν παραβιάσει ξανά την απομόνωση, τότε είναι πολύ πιθανό να συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Η κίνηση του αυτή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη Σερβία, καθώς ακόμα και ο πρόεδρος της χώρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς ασχολήθηκε με το θέμα, ενώ… απείλησε τον Γιόβιτς με σύλληψη σε περίπτωση που επιχειρήσει να βγει από το σπίτι στο οποίο βρίσκεται στο Βελιγράδι.«Ίσως να έχει μετανιώσει γι’ αυτό που έκανε, αλλά θέλω να γνωρίζει πως είναι ξεκάθαρο ότι οι δικές μας ζωές είναι πάνω από τα εκατομμύρια του» ήταν η αυστηρή κριτική του Βούτσιτς στον Γιόβιτς.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα