back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χάρης Θεοχάρης: Ολοι οι εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού θα πάρουν τους δύο έξτρα μήνες από το εποχικό επίδομα

Διαβάστε επίσης

Ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στην εκπομπή «Μεσημβρινή ενημέρωση» με την Κατερίνα Παπαβασιλείου επανέλαβε ότι όλοι οι εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού, είτε είναι εποχικοί και συνεπώς θα πάρουν τους δύο έξτρα μήνες από το εποχικό επίδομα.

Ερώτηση: Στα μέτρα που ανακοινώθηκαν (επίδομα 800 ευρώ, επίδομα ανεργίας κ.α) υπάγονται και οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού;

  • Αποσαφηνίσαμε και τις προηγούμενες μέρες ότι όλοι οι εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού, είτε είναι εποχικοί και συνεπώς παίρνουν τους δύο έξτρα μήνες από το εποχικό επίδομα, ακόμα και για αυτούς δηλαδή αν έληξε τον Ιανουάριο ή το Φεβρουάριο το επίδομα τους, θα πάρουν τους 2 μήνες, δηλαδή τον Απρίλιο και τον Μάιο, άρα δε μένει κανείς έξω από αυτό το επίδομα. Επίσης όσοι υπάλληλοι είναι σε ξενοδοχεία που κλείνουν, σε επιχειρήσεις που κλείνουν ή σε επιχειρήσεις που απλώς επηρεάστηκαν στο τζίρο τους, όπως ταξιδιωτικά γραφεία και αναγκάζονται να μπουν σε αναστολή και σε αυτές τις περιπτώσεις έχουμε το επίδομα των 800 ευρώ.
  • Για τρίμηνη αναστολή δόσεων ενημερωμένων δανείων;
    Και αυτό ισχύει. Εντάσσονται και σε αυτό το πρόγραμμα. Επίσης ισχύει για όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις ή αναστολή ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων. Επίσης καλύπτονται οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων από το δημόσιο, στην περίπτωση που μπει κάποιος σε αναστολή εργασίας. Υπάρχει κάλυψη και για τις επιχειρήσεις και για τους εργαζομένους.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα