back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σοκαριστικές εικόνες στο Μπέργκαμο – Φορτηγά του στρατού μεταφέρουν τις σορούς των θυμάτων του κορονοϊού εκτός πόλης

Διαβάστε επίσης

Εικόνες φρίκης στο Μπέργκαμο της Ιταλίας, όπου Ιταλοί στρατιώτες άρχισαν χθες το βράδυ να μεταφέρουν τις σορούς των θυμάτων του κορονοϊού από την πόλη, της οποίας το κοιμητήριο έχει υπερκορεσθεί λόγω της ιδιαίτερης έξαρσης της επιδημίας στην επαρχία.

Βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο από τους ίδιους τους πολίτες και δημοσιεύονται στην τοπική εφημερίδα Eco di Bergamo, παρουσιάζουν μία μακρά φάλαγγα από φορτηγά του στρατού να μετακινούνται τη νύκτα στις άδειες οδούς της πόλης, μεταφέροντας φέρετρα από το τοπικό κοιμητήριο.

Εκπρόσωπος του στρατού επιβεβαίωσε σήμερα πως 15 φορτηγά και 50 στρατιώτες αναπτύχθηκαν στην περιοχή για να μετακινήσουν τις σορούς για ταφή σε γειτονικές επαρχίες. Νωρίτερα οι αρχές του Μπέργκαμο εξέπεμψαν έκκληση για βοήθεια στις αποτεφρώσεις, μιας και τα αποτεφρωτήρια της περιοχής είναι υπερπλήρη.

Κάτοικος Μπρέσια στον Αθήνα 9.84

«Το Μπέργκαμο έχει γονατίσει» 

«Η ψυχολογία στην Ιταλία είναι περίεργη. Υπάρχουν άνθρωποι που δυστυχώς εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν τι συμβαίνει ακόμα. Κυρίως νέοι άνθρωποι, που δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι συμβαίνει», δήλωσε η Αγγελική κάτοικος της Μπρέσια στην κεντρική Λομβαρδία.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ντάμες Σπαθί» είπε ότι:«Υπάρχει όμως ένα κομμάτι, που συνεχίζει να βγαίνει έξω. Βρίσκουν κάποιες δικαιολογίες και βγαίνουν». Τόνισε ότι:«Το Μπέργκαμο έχει γονατίσει. Το κρεματόριο δουλεύει 24 ώρες την ημέρα. Η πόλη πλέον δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό. Οδηγούνται όλοι για αποτέφρωση. Κάτι φρικτό. Φρικτό και για τις οικογένειές που δεν μπόρεσαν να τους αποχαιρετήσουν». «Aν το πράγμα ξεφύγει και στο κέντρο και στο νότο το πράγμα μετά δεν συμμαζεύεται», υπογράμμισε η κάτοικος της Μπρέσια

Κλείνοντας τόνισε ότι: «Το ότι μένουμε σπίτι και ακολουθούμε τις οδηγίες, δεν είναι μόνο για την προσωπική υγεία, είναι για το σύνολο της κάθε χώρας. Όσο δεν προσέχουμε τόσο θα συνεχίζεται και θα διαιωνίζεται η κατάσταση».

Χθες, η Ιταλία κατέγραψε τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων που υπέκυψαν από τον ιό, με 475 θανάτους, με τους περισσότερους να εντοπίζονται στη Λομβαρδία. Το Μπέργκαμο είναι η δεινότερα πληγείσα επαρχία με το τοπικό αποτεφρωτήριο ναι μεν να εργάζεται επί 24ώρου βάσεως, αλλά να αποδεικνύεται ανεπαρκές να διαχειρισθεί τον τόσο αυξημένο αριθμό νεκρών.

Οι εικόνες με τα φορτηγά του στρατού τεκμαίρουν μέχρι ποιού βαθμού έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχής τους οι υπηρεσίες υγείας της βόρειας Ιταλίας, που πλήττεται όσο καμία άλλη περιοχή του κόσμου από την επιδημία, με τov χειρότερο κίνδυνο να είναι ορατό, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό να προσβάλλονται από τον ιό. Όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα, σε περίπτωση που προσβληθεί μεγάλος αριθμός γιατρών και νοσηλευτών, η χώρα κινδυνεύει με «εθνική καταστροφή».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα