back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: Κανένα εγχώριο κρούσμα για πρώτη φορά στην Κίνα

Διαβάστε επίσης

Γεγονός χωρίς προηγούμενο από την έναρξη της πανδημίας του SARS-CoV-2 τον περασμένο Δεκεμβριο.  Για πρώτη φορά χθες στην  ηπειρωτική Κίνα δεν καταγράφηκε νέο κρούσμα εγχώριας μετάδοσης του κορονοϊού.

Ωστόσο, οι κινεζικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι άλλοι 34 άνθρωποι που έχουν μολυνθεί με τον νέο κορονοϊό  έφθασαν στη χώρα από το εξωτερικό και μάλιστα   τα  «εισαγόμενα» κρούσματα, σύμφωνα με την  ορολογία που χρησιμοποιεί το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, είναι υπερδιπλάσια από αυτά που καταγράφονταν μία ημέρα νωρίτερα (13).

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της χώρας, ανακοίνωσε 34 νέα κρούσματα, αλλά όλα αφορούν ταξιδιώτες που έφτασαν στην Κίνα από το εξωτερικό. Μάλιστα, οι 21 από αυτούς ταξίδεψαν στο Πεκίνο, με τον αριθμό να αποτελεί ρεκόρ κρουσμάτων για την Κινεζική πρωτεύουσα.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα βρίσκεται στα 80.928, ενώ οι θάνατοι στους 3.245, καθώς το τελευταίο 24ωρο απεβίωσαν 8 ασθενείς, όλοι τους στην επαρχία Χουμπέι και οι έξι από αυτούς στην  πρωτεύουσα της επαρχίας  Ουχάν  όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο SARS-CoV-2 .

Newsroom Αθήνα 9,84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα