back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σε ακραία μέτρα για τον κορωνοϊό προχωρά ο πρόεδρος της Κολομβίας, Ιβάν Ντούκε

Διαβάστε επίσης

Ο ηγέτης της χώρας της Λατινικής Αμερικής, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα επιβάλλει την κατ’ οίκον απομόνωση των γηραιότερων πολιτών της χώρας από την Παρασκευή. Η χώρα έχει ήδη κλείσει τα σύνορά της προς άλλες χώρες, αλλά ο Ντούκε πάει σε πιο ακραία μέτρα εντός των συνόρων, επιβάλλοντας την «απομόνωση» των ηλικιωμένων, που είναι οι πιο ευπαθής ομάδα.

Νωρίτερα, ο δήμος της κολομβιανής πρωτεύουσας ανακοίνωσε ότι θα κάνει μια άσκηση «υποχρεωτικής απομόνωσης» των πολιτών για τέσσερις ημέρες, προκειμένου να προετοιμάσει τους κατοίκους στην Μπογοτά για το ενδεχόμενο επιβολής πλήρους καραντίνας για την αποτροπή της εξάπλωσης της ασθένειας COVID-19.

«Όλος ο κόσμος μένει σπίτι, θα υπάρξουν περιορισμοί της κίνησης από την Παρασκευή 20ή ως τη Δευτέρα 23η» Μαρτίου, προκειμένου να διεξαχθεί άσκηση υποχρεωτικής απομόνωσης κατ’ οίκον», τόνισε η δήμαρχος της πρωτεύουσας, η Κλαούδια Λόπες.

«Πρέπει να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για αυτό που μπορεί να συμβεί αργότερα, δηλαδή να χρειαστεί να μείνουμε όλοι στα σπίτια μας», σημείωσε η Λόπες. Η Κολομβία μετρά 75 κρούσματα προς το παρόν, χωρίς να υπάρχει καταγραφεί κάποιος θάνατος.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα