back to top
24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ντόμινο ακυρώσεων σε ταξιδιωτικά πακέτα λόγω κορονοιού

Διαβάστε επίσης

Μουδιασμένοι οι τουριστικοί πράκτορες μιλούν για πτώση του τζίρου και οι ακυρώσεις «πέφτουν βροχή»! Στο 100% οι ακυρώσεις των οργανωμένων πακέτων για τις μέρες του Πάσχα, με τα ταξιδιωτικά γραφεία που καλούνται να επιστρέψουν τα χρήματα στους πελάτες τους. Ξεκίνησαν εδώ και δυο μέρες και οι ακυρώσεις στα καλοκαιρινά πακέτα.

Πρωτόγνωρες καταστάσεις

Πρωτόγνωρες καταστάσεις ζει η τουριστική βιομηχανία εξαιτίας του κορονοϊού, η οποία ωθεί σε αμέτρητες ακυρώσεις πτήσεων,ταξιδιών αναψυχής και επαγγελματικών ταξιδιών. Ήδη τα ταξιδιωτικά γραφεία μιλούν για ένα «βατερλό« άνευ προηγούμενου καθώς οι ακυρώσεις των πακέτων ( ατομικών και οργανωμένων) για την περίοδο του Πάσχα έπιασαν πλέον «οροφή» και σύμφωνα με ταξιδιωτικούς πράκτορες αγγίζουν ήδη από σήμερα το ποσοστό του 100%, δεδομένου και της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 15.3.2020 έως και 30.4.2020, των κύριων και μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας.

Πως περιγράφουν το βατερλό

Σύμφωνα με τουριστικούς πράκτορες, τα ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία παρουσιάζουν πτώση στον τζίρο τους, της τάξη του 95% οι κρατήσεις για το καλοκαίρι σε όλους τους δημοφιλείς προορισμούς έχουν παγώσει. «Αυτή τη στιγμή διεκπεραιώνουμε κατά βάση ακυρώσεις πακέτων, εκδρομών, συνεδρίων και ταξιδιών μεμονωμένων πελατών», σημείωσε, με αφορμή τις ακυρώσεις για το Πάσχα.

Συγκεκριμένα:

-Τα πακέτα των οργανωμένων πακέτων για το Πάσχα, που είχαν κλειστεί από τον Ιανουάριο , ακυρώθηκαν ήδη όλα στο σύνολο τους, με τα ταξιδιωτικά γραφεία να καλούνται πλέον να επιστρέψουν τα χρήματα στους πελάτες τους.
– Στα Μετέωρα, τον «κρεμαστό παράδεισο» της Ελλάδας, οι «επιπτώσεις» από τον κορονοιό είναι εμφανείς. Η τουριστική περίοδος ξεκίνησε φέτος με καταστροφικές συνέπειες. Οι ακυρώσεις αγγίζουν το 100%
Ξεκίνησαν εδώ και δυο μέρες οι ακυρώσεις ακόμη και σε καλοκαιρινά πακέτα σε δημοφιλή νησιά όπως Μύκονο, Σαντορίνη και Κέρκυρα, καθώς στον κόσμο επικρατεί αβεβαιότητα και ανασφάλεια λόγω του κορωνοιού. Η ανησυχία στους τουριστικούς φορείς είναι πλέον έκδηλη, όχι μόνο για το τι θα γίνει το Πάσχα αλλά και γενικότερα για την φετινή τουριστική περίοδο.
-Πλήγμα για τον τουριστικό κλάδο και η αναστολή των συνεδρίων, με τις ακυρώσεις και σε αυτό κομμάτι να πέφτουν «βροχή».

Κ.Κορελης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα