back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανακοινώνονται σήμερα μέτρα τόνωσης ρευστότητας ύψους 1 δισ. και στήριξης των εργαζομένων 1 δισ. ευρώ

Διαβάστε επίσης

Μέτρα τόνωσης της ρευστότητας ύψους 1 δισ. ευρώ και δέσμη πρωτοβουλιών για την στήριξη εργαζομένων που πλήττονται  από την πανδημία του κορονοιού ανακοινώνουν σε λίγη ώρα τα τρία συναρμόδια υπουργεία ΟικονομικώνΕπενδύσεων & Ανάπτυξης και Εργασίας .

Σύμφωνα με τον κ. Σταικούρα  θα υπάρξει πρόνοια και για τα ενοίκια σε επιχειρήσεις που δεν μπορούν να λειτουργήσουν. «Τα μέτρα που ανακοινώνουμε υπερβαίνουν το 1% του ΑΕΠ και θα ξεπεράσουν κατά πολύ αυτό το ποσοστό».

Ο υπουργός Οικονομικών  τονισε  μιλώντας στο MEGA ότι φέτος η πρόβλεψη είναι ότι η ανάπτυξη στη χώρα θα είναι γύρω στο 0%, αντί της πρόβλεψης για 2,8% του ΑΕΠ, ενώ στην Ευρώπη η ύφεση θα φτάσει στο 1,5%.

Οι ανακοινώσεις έχουν προγραμματιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, για σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι. Αναμένονται κοινές ανακοινώσεις από τους Υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση «για τη δεύτερη δέσμη οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορονοϊού».

Οι σημερινές παρεμβάσεις  περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

* Αποζημίωση (ενδεχομένως 400-500 ευρώ) σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που έκλεισαν με κυβερνητική απόφαση σε συνδυασμό με κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών.

* Αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων όχι μόνο σε εταιρείες που έκλεισαν αλλά και σε κλάδους έχουν υποστεί μεγάλη μείωση του κύκλου τους κύκλου εργασιών τους.

* Παροχή εγγυήσεων προς τις τράπεζες ώστε και να χορηγήσουν δάνεια σε επιχειρήσεις, αλλά και να χρηματοδοτηθεί το εξάμηνο πάγωμα των δόσεων επιχειρηματικών δανείων. Το κράτος θα καλύπτει το κόστος των επιτοκίων δανεισμού και με τη σειρά τους οι τράπεζες θα αναστέλλουν έως τον Σεπτέμβριο τις πληρωμές χρεολυσίων για τις συνεπείς επιχειρήσεις.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα