back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: Στα 352 τα κρούσματα στην Ελλάδα – Ευρεία σύσκεψη στην ΓΓΠΠ με τους υπεύθυνους ασφαλείας των κρίσιμων υποδομών της χώρας

Διαβάστε επίσης

Στα 352 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα COVID-19 στην Ελλάδα, καθώς το απόγευμα της Δευτέρας ανακοινώθηκαν 21 νέες περιπτώσεις. Η πηγή λοίμωξης δεν έχει προσδιοριστεί σε 51 κρούσματα. Σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας νοσηλεύονται 65 ασθενείς, εκ των οποίων οι 9 είναι διασωληνωμένοι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Παθολογίας Λοιμώξεων Σωτήρη Τσιόδρα, τα νοσοκομεία ΝΙΜΤΣ και Παμμακάριστος, μια πτέρυγα του νοσοκομείου Αγία Βάρβαρα και η ιδιωτική μονάδα Attica στην Ελευσίνα θα χρησιμοποιηθούν για τη νοσηλεία των ασθενών με κορονοϊό.

Χαρδαλιάς: «Ολα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Πάμε βήμα βήμα»

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι σήμερα Τρίτη στις 13:30, θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη σύσκεψη στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στην οποία θα συμμετέχουν οι υπεύθυνοι ασφαλείας που διαχειρίζονται τα σχέδια λειτουργίας των κρίσιμων υποδομών της χώρας, όπως ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΣΦΑ, ΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ, ΥΠΑ, ΟΤΕ, το κέντρο ελέγχου λειτουργίας της ΣΤΑΣΥ και η Ένωση Εταιρειών Κινητής τηλεφωνίας.

Παράλληλα, με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, ενεργοποιείται το άρθρο 8, του Ν. 4622 για το επιτελικό κράτος και ορίζεται κυβερνητική Επιτροπή για την αντιμετώπιση των αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών από τη νόσο COVID-19. Στην Επιτροπή θα καλούνται κατά περίπτωση, και ανάλογα με το αντικείμενο, κυβερνητικά στελέχη, εκπρόσωποι φορέων και όλοι όσοι χρειάζονται, ώστε να μπορούν να λαμβάνονται αποφάσεις τη στογμή που χρειάζεται. Σύμφωνα με τον κ. Χαρδιαλιά, η Επιτροπή θα έχει το συντονισμό της Κυβέρνησης, της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, για την αντιμετώπιση κρίσης έναντι του κορονοϊού, το συντονισμό σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο του σχεδιασμού και του προγραμματισμού των αναγκαίων ενεργειών και την ανάληψη όλων των απαραίτητων επιχειρησιακών δράσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της νόσου.

Ερωτηθείς ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας για το αν θα διακοπούν οι πτήσεις από Αθήνα για Λονδίνο, είπε ότι «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Πάμε βήμα βήμα, τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς». Ο κος Χαρδαλιάς κάλεσε τους πολίτες « να γίνουνε ηγέτες και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων όσον αφορά την ατομική ευθύνη. Ηγέτες στην εργασία, ηγέτες στην οικογένεια μας , στις γειτονιές μας, στον εαυτό μας».

Σχετικά με την καραντίνα των δυο χωριών ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι δυο χωριά, η Δαμασκηνιά και η Δραγάσια στην Κοζάνη μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών καθώς υπήρξε πυρήνας της μόλυνσης. « Είναι ένα μέτρο που θα το εξετάσουμε και σε μεγαλύτερες χωροταξικές ενότητες εφόσον κριθεί αναγκαίο. Ήδη έχουν ενισχυθεί οι δομές Υγείας στις περιοχές αυτές από το Στρατό και την Πυροσβεστική. Υπάρχει μια ανησυχία και για την Καστοριά, συνέχισε, αλλά παρακολουθούμε στενά το θέμα.

Στις Καστανιές ο Βασίλης Κικίλιας

Στο φυλάκιο στις Καστανιές θα βρεθεί το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στο πλαίσιο των επισκέψεων του στα νοσοκομεία της Αλεξανδρούπολης και του Διδυμότειχου, καθώς και το Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας.
Μιλώντας με τους δημοσιογράφους ο κ. Κικίλιας κλήθηκε να σχολιάσει τον περιορισμένο αριθμό των κρουσμάτων, είπε ότι «δεν δείχνει κάτι συγκεκριμένο για την πορεία της επιδημίας καθώς είναι πολύ νωρίς ακόμα».

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα