back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κορονοϊός: διαγγέλμα Μακρόν – καθημερινές ενημερώσεις από Μπ. Τζόνσον

Διαβάστε επίσης

Τηλεοπτικό διάγγελμα θα απευθύνει απόψε (21.00 ώρα Ελλάδας) ο γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, για τα νέα μέτρα που θα ληφθούν για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Θα προηγηθεί δείπνο εργασίας με τα μέλη του Συμβουλίου Άμυνας. Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του τομέα υγείας δήλωσε ότι η κατάσταση στην Γαλλία επιδεινώνεται με ταχείς ρυθμούς, εκφράζοντας, παράλληλα, ανησυχία για πιθανό κορεσμό των νοσοκομείων, ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας. Από το σαββατοκύριακο έχουν τεθεί σε ισχύ αυστηρά μέτρα στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης συγκέντρωσης πλήθους που υπερβαίνει τα 100 άτομα, και του κλεισίματος των καταστημάτων. Παρόλα αυτά, πολλοί παραβίασαν τα μέτρα.

Η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε lock down στο Παρίσι, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Ο γαλλικός στρατός και η αστυνομία θα επιβάλουν την απαγόρευση, η οποία θα περιλαμβάνει απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 6 μ.μ., φαίνεται να δηλώνει κυβερνητική πηγή.

Σε 127 ανέρχονται οι νεκροί στη Γαλλία, ενώ τα κρούσματα ξεπερνούν τις 5.000, 900 εξ αυτών μόνο το τελευταίο 24ωρο.

Την ίδια ώρα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Downing Street ανακοινώνει ότι από σήμερα θα μεταδίδονται τηλεοπτικά σε καθημερινή βάση συνεντεύξεις Τύπου της βρετανικής κυβέρνησης. Στόχος είναι η καθημερινή ενημέρωση των πολιτών για τις εξελίξεις αναφορικά με τον Covid-19. Η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από την κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση για έλλειψη διαφάνειας σχετικά με τα σχέδια που επεξεργάζεται προκειμένου να παρεμποδιστεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

Μέχρι στιγμής, 35 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Βρετανία.

Δομίνα Διαμαντοπούλου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα