back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Γκουτέρες αναβάλλει ένα ταξίδι στην Αφρική – Τηλεεργασία για όλο το μη απολύτως αναγκαίο προσωπικό του ΟΗΕ

Διαβάστε επίσης

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ανέβαλε χθες Παρασκευή, μερικές ώρες πριν από την αναχώρηση, το ταξίδι που προγραμμάτιζε να κάνει στην Μπουρκίνα Φάσο και στον Νίγηρα, εξαιτίας των «εξελίξεων που συνδέονται με την πανδημία» του κορονοϊού, ενώ συνέστησε στο προσωπικό του ΟΗΕ που δεν είναι απόλυτα απαραίτητο να βρίσκεται στην έδρα του στη Νέα Υόρκη να εργάζεται εξ αποστάσεως, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του.

Η επίσκεψή του στις δύο χώρες της Αφρικής επρόκειτο να αρχίσει σήμερα Σάββατο και να ολοκληρωθεί την Τρίτη.

Ο Γκουτέρες θα παραμείνει στη Νέα Υόρκη για να διαχειριστεί την κρίση που προκαλεί η ασθένεια COVID-19 (και) για τους περίπου 100.000 κυανόκρανους που είναι ανεπτυγμένοι στο πλαίσιο περίπου δεκαπέντε ειρηνευτικών αποστολών σε διεθνές επίπεδο, εξηγείται στην ανακοίνωση.

Προχθές Πέμπτη μια πρώτη διπλωμάτισσα, μέλος της αντιπροσωπείας των Φιλιππίνων στον ΟΗΕ, επιβεβαιώθηκε ότι έχει μολυνθεί από τον SARS-CoV-2. Επρόκειτο για το πρώτο κρούσμα στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

Με ανακοίνωσή του στο τέλος της εργάσιμης ημέρας χθες Παρασκευή, ο Γκουτέρες ενημέρωσε ότι ζήτησε από όλους τους εργαζόμενους να δουλεύουν με «τηλεεργασία, εκτός εάν είναι αναγκαία η φυσική τους παρουσία για τις βασικές υπηρεσίες» του ΟΗΕ.

Η απόφαση αυτή ακολουθεί παρόμοιο μέτρο που αποφασίστηκε προχθές να ισχύσει στις εγκαταστάσεις του ΟΗΕ στη Βιένη και θα εφαρμοστεί «από τη 16η Μαρτίου ως τη 12η Απριλίου», διευκρίνισε ο ΓΓ. «Έπειτα από τρεις εβδομάδες, θα εξετάσουμε εάν είναι ανάγκη να διατηρήσουμε μειωμένο το επίπεδο του προσωπικού στο κτίριο» του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, διευκρίνισε.

«Ο στόχος μας είναι διπλός: να μειώσουμε τη φυσική μας παρουσία στην έδρα του ΟΗΕ, αλλά συνεχίζοντας να εκπληρώνουμε την εντολή μας», εξήγησε.

Σε επιστολή του που συντάχθηκε την Πέμπτη και απευθύνεται στο σύνολο των εργαζομένων στον οργανισμό στη Νέα Υόρκη (περίπου 3.000 άνθρωποι), αντίγραφο της οποίας περιήλθε χθες Παρασκευή στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου, ο Γκουτέρες απευθύνει έκκληση για «ψυχραιμία» και τονίζει πως η υγεία τους είναι αυτό που προέχει. «Μείνετε ασφαλείς, επιδείξτε ευφυία, να είστε ευγενικοί», καταλήγει ο ΓΓ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα