back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

38 νέα κρούσματα στη χώρα – 228 σύνολο, τα περισσότερα στην Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Στα 228 ανέρχονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, μετά την επιβεβαίωση άλλων 38 περιστατικών, όπως ανακοίνωσε ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Τύπου, Σωτήρης Τσιόδρας.
Εξ αυτών, οι 22 είναι εγχώριας μετάδοσης χωρίς σύνδεση με κρούσμα και ιστορικό, 57 ασθενείς νοσηλεύονται, 5 είναι διασωληνωμένοι, ενώ 8 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο. Τα σοβαρότερα συμπτώματα εμφανίζονται σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, το 51% των κρουσμάτων μάλιστα είναι άνω των 65 ετών. Μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί περίπου 3400 δείγματα.
Όπως εξήγησε ο κ. Τσιόδρας, από σήμερα εισήχθησαν αυστηρά εργαστηριακά κριτήρια στα νοσοκομεία, που θα αφορούν συμπολίτες μας οι οποίοι εμφανίζουν πνευμονία ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Ακόμη, για τη διασφάλιση της πρόσβασης χρόνιων πασχόντων σε ιατρική συνταγή, προβλέπεται διαδικασία μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης χωρίς φυσική παρουσία (μέσω τηλεφώνου, φαξ ή email). Τα φάρμακα θα μπορούν να τα παραλαμβάνουν συγγενείς ή εξουσιοδοτημένα πρόσωπα.
Ο κ. Τσιόδρας συνέστησε και πάλι ψυχραιμία από τους πολίτες και έκανε έκκληση να μην εμφανιστούν τα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν σήμερα στα σούπερ μάρκετ. «Δεν πρόκειται να πάρουμε αστυνομικά μέτρα για τα σούπερ μάρκετ, αλλά πρέπει να επιδείξουμε υψηλό αίσθημα ευθύνης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.
Επιπλέον ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο διευρυμένου ωραρίου τ σούπερ μάρκετ, νέων για τα μέσα μαζικής μεταφοράς είπε ότι κάποια θα πρέπει να λειτουργούν με το 50% των επιβατών.
Ο κ. Τσιόδρας συνέστησε επίσης στους καπνιστές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν γίνει είναι πιο ευάλωτοι γιατί υπέρ εκφράζουν έναν υποδοχέα που συνδέεται με τον κορονοϊό, γεγονός που τους καθιστά πιο ευάλωτους.
Σε ερώτηση σχετικά με τη μειωμένη προσέλευση αιμοδοτών στα νοσοκομεία, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι θα προβλεφθούν ειδικές διαδικασίες για την αιμοδοσία .
Τέλος ο κ. Τσιόδρας συνέστησε σε όλους τους πολίτες να συμπεριφέρονται σαν έχουν ήδη τον ιό, για να προστατεύουν τους οικείους τους και τους συμπολίτες τους.

Ν. Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα