back to top
23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

με τον Γιάννη Ιωαννίδη και την Φωτεινή Κοκκινάκη, κάθε Κυριακή, στις 20:00

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (https://www.hlhr.gr/), η παλαιότερη οργάνωση ανθρώπινων δικαιωμάτων στη χώρα μας (ίδρυση 1953), ανοίγει την συζήτηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Η εφαρμογή τους στην πράξη, η πρόσβαση σε αυτά και οι σύγχρονες προκλήσεις σχολιάζονται μέσα από θέματα επίκαιρα και μη.

Καλεσμένοι από διάφορους χώρους, νομικοί, ακαδημαϊκοί και καλλιτέχνες συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια.

Ο Γιάννης είναι Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, είναι δικηγόρος με ειδίκευση σε υποθέσεις δημοσίου και ποινικού δικαίου. Είναι σήμερα Α’ Αντιπρόεδρος Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, συμμετέχει στο Συμβουλευτικό όργανο του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” στην Αθήνα. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Υπήρξε υπεύθυνος του Γραφείου Νομικής Στήριξης του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) στην Αθήνα και ήταν Γραμματέας Δ.Σ. του “Ιατρικού Κέντρου Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων”. Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και τον ημερήσιο τύπο, καθώς και τη μονογραφία «Les privations de liberté au nom de l’ordre public» (Οι στερήσεις της ελευθερίας στο όνομα της δημόσιας τάξης).

Η Φωτεινή είναι μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στο ραδιόφωνο και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Σπούδασε Επικοινωνία & ΜΜΕ και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στους τομείς της «Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνιολογίας» στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα, έχει διευρύνει τη δραστηριότητά της στις νέες διαστάσεις της επικοινωνίας και ασχολείται συστηματικά με το ρόλο των social media και των ηλεκτρονικών εφαρμογών ενώ παράλληλα εξειδικεύεται στις ενημερωτικές καμπάνιες. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του προγράμματος “Δημοκρατική Παιδεία” που υλοποιήθηκε από το ΕΚΠΑ, με στόχο την κατάρτιση εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση περιστατικών ρατσιστικής βίας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αρθρογραφεί εθελοντικά για το περιοδικό δρόμου Σχεδία.

Ακολουθεί η πιο πρόσφατη εκπομπή.
ΕΔΩ μπορείτε να ακούσετε τις εκπομπές του 2023
Αρχείο των εκπομπών μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +