back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εργασία εξ αποστάσεως από τη Δευτέρα στις υπηρεσίες της Ε.Ε.

Διαβάστε επίσης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να ζητήσει από τους περισσότερους υπαλλήλους της να εργάζονται από το σπίτι τους από την Δευτέρα, 16 Μαρτίου, λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με μια πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Μόνο το προσωπικό που εκτελεί “κρίσιμες υπηρεσίες” θα χρειαστεί να βρίσκεται στα γραφεία, όμως και αυτοί οι υπάλληλοι θα εργάζονται με βάρδιες, ανέφερε μια πηγή που εργάζεται στην ΕΕ.

Δύο νέοι θάνατοι λόγω στη Γερμανία

Ένας 80χρονος από την Βαυαρία και μια 78χρονη από την Βόρεια Ρηνανία έχασαν χθες τη μάχη για τη ζωή εξαιτίας επιπλοκών του νέου κορονοϊού. Και οι δύο έπασχαν από χρόνιες ασθένειες. Το τελευταίο 24ωρο τα διαπιστωμένα κρούσματα της ασθένειας Covid-19 στην Γερμανία έχουν ξεπεράσει τα 2.400, ενώ τα θύματα πλέον ανέρχονται σε έξι.

Στις ΗΠΑ

Κήρυξη έκτακτης ανάγκης στην πόλη της Νέας Υόρκης

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν τα 1. 300 κρούσματα κορονοϊού. Μετρούν 38 νεκρούς. Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την αναστολή όλων των τουριστικών επισκέψεων Το Καπιτώλιο, έδρα του αμερικανικού Κονγκρέσου στην Ουάσινγκτον, κλείνει προσωρινά τις πύλες του στους τουρίστες έως την 1η Απριλίου, καθώς υπάλληλος προσβλήθηκε από τον κοορονοϊό.

Στην Τουρκία

Έκτακτα μέτρα και στην Τουρκία. Κλείνουν όλα τα σχολεία και Πανεπιστήμια. Κεκλεισμένων των θυρών όλες οι αθλητικές διοργανώσεις. Τα μέτρα αποφασίστηκαν μετά την ανακοίνωση, χθες, ότι εντοπίστηκε ένα κρούσμα στην χώρα – έναν άνδρα που ήρθε από Ευρωπαϊκή χώρα, χωρίς να δοθούν περισσότερες πληροφορίες.

Πορτογαλία: Κλείνουν σχολεία και νυχτερινά κέντρα

Η πορτογαλική κυβέρνηση διέταξε το κλείσιμο όλων των σχολείων πανεθνικώς από την Δευτέρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού μέχρι νέας αξιολόγησης του μέτρου στις 9 Απριλίου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Επίσης ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέπεται σε κρουαζιερόπλοια να αποβιβάζουν επιβάτες, εκτός όσων είναι κάτοικοι Πορτογαλίας.

Κλειστά επίσης θα είναι νυχτερινά κέντρα, ενώ θα υπάρξουν περιορισμοί χωρητικότητας στην είσοδο σε εμπορικά κέντρα και εστιατόρια.

Η Παραγουάη διακόπτει μέχρι νεοτέρας όλες τις πτήσεις από και προς την Ευρώπη

Η κυβέρνηση της Παραγουάης ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι πήρε την απόφαση να ανασταλούν από σήμερα Παρασκευή και σε πρώτη φάση ως την 26η Μαρτίου όλες τις απευθείας πτήσεις από και προς την Ευρώπη, για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονoϊού, έξι κρούσματα του οποίου καταγράφονται στην επικράτειά της.

«Η απόφαση αυτή πάρθηκε σε περιφερειακό επίπεδο», ώστε να «μη γίνονται πλέον πτήσεις προς την ήπειρό μας από την Ευρώπη», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της παραγουανής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, ο Έντγκαρ Μελγαρέχο.

Αναφερόταν σε παρόμοια μέτρα που επέβαλαν άλλες κυβερνήσεις χωρών της Λατινικής Αμερικής (Αργεντινή, Βολιβία) και αυτή των ΗΠΑ.

Η απόφαση της παραγουανής κυβέρνησης θα πλήξει κυρίως την Air Europa, τη μοναδική αεροπορική εταιρεία που συνδέει τη χώρα με την ευρωπαϊκή ήπειρο, με το δρομολόγιο Ασουνσιόν-Μαδρίτη.

Ο Μελγαρέχο τόνισε ότι η διάρκεια του μέτρου θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Χούλιο Ματσολένι ανακοίνωσε τον εντοπισμό του έκτου κρούσματος στην Παραγουάη.

Οι αρχές διαβεβαιώνουν ότι δεν εξετάζουν προς το παρόν το κλείσιμο των συνόρων, αλλά δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να λάβουν ακόμα πιο αυστηρά εάν τα κρούσματα πολλαπλασιαστούν.

17 νέα κρούσματα στη Σαουδική Αραβία

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας επιβεβαίωσαν 17 νέα κρούσματα του κοροναϊού, 11 από τα οποία είναι Αιγύπτιοι υπήκοοι, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού στο βασίλειο ανέρχεται πλέον σε 62, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Καναδάς: Θετική στον κορονοϊό η σύζυγος του πρωθυπουργού Τριντό

Η Σοφί Γκρεγκουάρ Τριντό, η 44χρονη σύζυγος του πρωθυπουργού του Καναδά Τζάστιν Τριντό, επιβεβαιώθηκε μετά τις εργαστηριακές εξετάσεις ότι έχει προσβληθεί από τον κορoνοϊό, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του επικεφαλής της καναδικής κυβέρνησης.

Η σύζυγος του Καναδού πρωθυπουργού αισθάνεται «καλά» και τα συμπτώματα που έχει παραμένουν «ήπια», κατά την ίδια πηγή. Εμφάνισε συμπτώματα γρίπης μετά την επιστροφή της από ένα ταξίδι στο Λονδίνο. «Βρίσκομαι σε καραντίνα, αλλά η κατάστασή μου δεν έχει σύγκριση με αυτή άλλων οικογενειών στον Καναδά, η υγεία των οποίων δοκιμάζεται πολύ πιο σοβαρά», τόνισε η σύζυγος του πρωθυπουργού.

Ο 48χρονος Τριντό δεν θα υποβληθεί σε τεστ «σε αυτό το στάδιο» και θα «συνεχίσει να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του», ανέφερε το γραφείο του.

Σημειώνεται ότι στον Καναδά καταγράφονταν έχουν καταγραφεί μέχρι χθες Πέμπτη πάνω από 150 κρούσματα του κορονοϊού, στη μεγάλη πλειονότητά τους στο Οντάριο (στο κεντρικό τμήμα της χώρας) και στη Βρετανική Κολομβία (στο δυτικό), με έναν θάνατο.

Τα πρώτα δύο κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στην Γκάνα

Τα δύο πρώτα κρούσματα του κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν στην Γκάνα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για πρόσωπα που επέστρεψαν αντιστοίχως από τη Νορβηγία και την Τουρκία, βρίσκονται «σε σταθερή κατάσταση» , έχουν τεθεί σε «απομόνωση» και όλα είναι «υπό έλεγχο».

Βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία εντοπισμού των επαφών τους, κατά την ίδια πηγή.

Η Γκαμπόν και η Γκάνα έγιναν κατά σειρά η ένατη και η δέκατη χώρα της υποσαχάριας Αφρικής όπου ανακοινώθηκε πως επιβεβαιώθηκαν κρούσματα του SARS-CoV-2.

Κρούσματα του ιού που προκαλεί την ασθένεια COVID-19 καταμετρώνται πλέον σε πολλά από τα κράτη της δυτικής Αφρικής: ειδικά στη Νιγηρία, στη Σενεγάλη, στο Τόγκο, στην Ακτή Ελεφαντοστού και στην Μπουρκίνα Φάσο.

Ο γκανέζος πρόεδρος Νάνα Ακούφο-Αντό παρουσίασε την Τετάρτη το σχέδιο της κυβέρνησής του, κόστους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, με σκοπό η χώρα να αντιμετωπίσει την πανδημία. Προβλέπεται κυρίως η απόκτηση υγειονομικού «εξοπλισμού», η «προετοιμασία των υποδομών» και «η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης».

Απαγορεύθηκε σε όλους τους γκανέζους δημόσιους λειτουργούς να ταξιδεύουν στο εξωτερικό μέχρι νεοτέρας.

Πρώτο κρούσμα στην Γκαμπόν

Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον κορονοϊό ανακοινώθηκε χθες Πέμπτη από την κυβέρνηση της Γκαμπόν: πρόκειται για υπήκοο της χώρας που επέστρεψε από το Μπορντό (Γαλλία).

«Πρόκειται για συμπατριώτη μας ηλικίας 27 ετών», ο οποίος επέστρεψε στην πατρίδα του έπειτα από μια «διαμονή στην Μπορντό», εξήγησε η κυβέρνηση με ανακοίνωσή της.

«Με την επιστροφή του στη Λιμπρβίλ, θερμομετρήθηκε» και «δεν παρουσίαζε κανένα σύμπτωμα», αναφέρει το δελτίο Τύπου. «Την επομένη», όμως, με «βήχα, πόνο στο λαιμό και δυσκολία στην αναπνοή» εισήχθη σε νοσοκομείο, συνεχίζει το κείμενο.

Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν πως προσβλήθηκε από τον κορονοϊό, τόνισε η κυβέρνηση. «Η κατάσταση του ασθενούς βελτιώνεται προοδευτικά», ενώ «ο εντοπισμός των επαφών του βρίσκεται σε εξέλιξη», προσθέτει η ανακοίνωση των αρχών της χώρας της δυτικής Αφρικής.

Με αυτή την ανακοίνωση, στην Αφρική πλέον καταμετρώνται 134 κρούσματα και τρεις θάνατοι, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα