back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ε.Ε.: Συνάντηση υπουργών Εσωτερικών για Covid-19 και ελληνοτουρκική μεθόριο

Διαβάστε επίσης

Στις Βρυξέλλες συνατώνται σήμερα οι υπουργοί Εσωτερικών της Ε.Ε. για να συζητήσουν τα πιεστικά ζητήματα της πανδημίας Covid-19 και της τεταμένης κατάστασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Οι υπουργοί θα ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. με την Τουρκία, τα οποία προσπαθούν να διασχίσουν για να περάσουν στην Ε.Ε. χιλιάδες μετανάστες.

Επίσης θα συζητηθεί από τους αξιωματούχους η πανδημία του Covid-19 που εξαπλώνεται στην Ευρώπη.

Η Τσεχική Δημοκρατία και η Αυστρία επέβαλαν ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε άλλα μέλη της ζώνης Σένγκεν των 26 χωρών, επικαλούμενες ανησυχίες για τη δημόσια υγεία, ώστε να αιτιολογήσουν την αναστολή της ισχύος των κανόνων των ανοιχτών συνόρων στη ζώνη αυτή ελεύθερης μετακίνησης.

Οι υπουργοί Εσωτερικών θα μοιραστούν επίσης τα διδάγματα που έχουν αντλήσει από την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού και θα συζητήσουν πιθανά επιπρόσθετα μέτρα ή τη στήριξη προς ορισμένες χώρες.

Η Ιταλία είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο στην Ε.Ε. και έχει επιβάλει πολύ δραστικά μέτρα για να σταματήσει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, ο οποίος είχε προκαλέσει περισσότερους από 1.000 θανάτους στη χώρα ως χθες Πέμπτη.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα