19.9 C
Athens
Τρίτη, 26 Μαΐου, 2020

Ο Κορονοϊός πλήττει και τον πολιτισμό

✚ ΑΘΗΝΑ

Ο «Μεγάλος Περίπατος» κλείνει το Ιστορικό Τρίγωνο της Αθήνας -Πού θα απαγορεύονται τα ΙΧ

Στο προσωρινό περιορισμό (3 μήνες + 3 μήνες παράταση) της κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας προβλέπει ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδας της κυβερνήσεως...

«Elephant»: Το 3ο πανελλήνιο βραβείο εικονικής επιχείρησης στα ΓΕΛ Φιλοθέης και Τραγαίας Νάξου

Η εικονική μαθητική επιχείρηση «Elephant», που δημιούργησαν μαθητές του Γενικού Λυκείου Φιλοθέης και του Γενικού Λυκείου Τραγαίας Νάξου, στο πλαίσιο του μαθήματος «Εικονική Επιχείρηση»...

Νέο κεφάλαιο για την πλατεία Ομονοίας

Ένα νέο κεφάλαιο ξεκίνησε για την πλατεία Ομονοίας που εγκαινιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης από τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και παραδόθηκε στο κοινό....

Χώροι και πόροι από τον δήμο Αθηναίων για την στήριξη του Πολιτισμού

Ο δήμος Αθηναίων αφουγκράζεται τα νέα δεδομένα, λαμβάνει υπόψη την ανάγκη των καλλιτεχνών για δημιουργία και επικοινωνία, αλλά και των πολιτών για ψυχαγωγία και...

O Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας: Ξεκινά μία από τις μεγαλύτερες αστικές παρεμβάσεις στην ιστορία της πρωτεύουσας

Το σχέδιο για την δημιουργία μιας από τις μεγαλύτερες αστικές παρεμβάσεις που έγιναν ποτέ στην πόλη μας, του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας εγκρίθηκε τη...

Ο κορονοϊός πλήττει και τον πολιτισμό, καθώς συνεχίζονται οι αναβολές και οι ακυρώσεις παραστάσεων και μουσικών εκδηλώσεων- Συνεχής ενημέρωση

 • H Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ανακοινώνει την αναστολή των εκδηλώσεών της.
 • Η Εθνική Λυρική Σκηνή ανακοίνωσε: Τη μεταφορά της παραγωγής Μέσα Χώρα στο προσεχές χρονικό διάστημα ή στην επόμενη καλλιτεχνική περίοδο, καθώς στην εν λόγω παραγωγή η πλειοψηφία των ερμηνευτών είναι 65+, ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και δεν επιτρέπεται να λάβουν μέρος στις πρόβες.–Την αναστολή των παραστάσεων του Μαρτίου της παραγωγής του Μπαλέτου της ΕΛΣ Δον Κιχώτης. Στο τέλος του μήνα θα υπάρξει ενημέρωση για τις παραστάσεις Απριλίου και Μαΐου της εν λόγω παραγωγής.– Την αναστολή και της τρίτης παράστασης της Πάπισσας Ιωάννας, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 22 Μαρτίου.– Τη μεταφορά της παραγωγής Europa στην επόμενη καλλιτεχνική περίοδο, καθώς ο θίασος του Ελληνογερμανικού Θεάτρου της Κολωνίας δεν δύναται να ταξιδέψει στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον κορονοϊό.– Την αναστολή των παραστάσεων Μαρτίου και Απριλίου της παραγωγής Το ερωτευμένο σύννεφο, καθώς στην εν λόγω παραγωγή πρωταγωνιστεί παιδική χορωδία, η οποία –στο πλαίσιο των μέτρων για την αναστολή των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων– δεν επιτρέπεται να λάβει μέρος σε πρόβες. Στο τέλος Απριλίου θα υπάρξει ενημέρωση για τις παραστάσεις του Μαΐου της εν λόγω παραγωγής.Κατα τη λειτουργία της Εναλλακτικής Σκηνής, στις παραγωγές που θα πραγματοποιηθούν από εδώ και στο εξής στη σκηνή αυτή, η ταξιθεσία θα φροντίζει για την τήρηση απόστασης ασφαλείας μεταξύ των θεατών.Τα ταμεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα επικοινωνήσουν με τους θεατές που έχουν αγοράσει εισιτήρια για τις παραγωγές / παραστάσεις που αναστέλλονται ή μεταφέρονται, σχετικά με την επιστροφή των χρημάτων τους ή τη μεταφορά των εισιτηρίων.
 • Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συμμόρφωση με την οδηγία των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, ανακοινώνει ότι αναβάλει τις εκδηλώσεις: Με τα λόγια (γίνεται) – Αφιέρωμα στον Αμερικανό ποιητή Bill Knott (προγραμματισμένη για 16 Μαρτίου 2020) και Comicdom Con Athens 2020 – Φεστιβάλ comics (προγραμματισμένο για 10-12 Απριλίου 2020). Θα υπάρξει επόμενη ανακοίνωση με τις νέες ημερομηνίες πραγματοποίησής τους. Για τις τρέχουσες εκθέσεις στις γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Αριστοτέλης Τζάκος – Ζωγραφική – 2020 και Χρυσόστομος Μουσμουλίδης – …Νάρκης τοῦ ἄλγους δοκιμές…, το ωράριο λειτουργίας τροποποιείται ως εξής: Καθημερινές: 9:00-17:00, Σάββατο & Κυριακή κλειστά.
 • Τη λειτουργία του αναστέλλει και το Half Note Jazz Club. Με όσους έχουν προαγοράσει εισιτήρια για τις παραστάσεις, θα επικοινωνήσει το τηλεφωνικό κέντρο για να τους ενημερώσει για τον τρόπο επιστροφής των χρημάτων τους. Για κάθε άλλη πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλεφωνικό κέντρο του Half Note Jazz Club στο 210 9213310.
 • Τα εργαστήρια και οι προγραμματισμένες παραστάσεις στο θέατρο του Τεχνοχώρου Φάμπρικα αναβάλλονται μέχρι και την Τετάρτη 18 Μαρτίου, οπότε και θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.
 • Αναστολή παραστάσεων από τον Φοίβο Δεληβοριά που είχε προγραμματισμένες συναυλίες στο Κύτταρο αλλά και παραστάσεις στο θέατρο Radar.
 • Αναστέλλονται όλα τα live και στις 3 σκηνές του Σταυρού του Νότου από σήμερα μέχρι και το τέλος του μήνα.
 • Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τροποποιεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του ως εξής:  Ακυρώνεται η συναυλία του Philip Glass Ensemble που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 30/03 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος. Για λόγους προστασίας των ευπαθών ομάδων, ακυρώνοντα για τέσσερις εβδομάδες οι δράσεις που απευθύνονται σε άτομα μεγάλης ηλικίας και συγκεκριμένα:· Τα μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών για άτομα 65+· Το πρόγραμμα «Άθληση στην τρίτη ηλικία»· Το πρόγραμμα «Άσκηση και Μνήμη»Επίσης, περιορίζεται στο ήμισυ ο αριθμός των συμμετοχών σε όλα τα εκπαιδευτικά εργαστήρια του ΚΠΙΣΝ, και περιορίζεται σε δέκα άτομα ο αριθμός των επισκεπτών που μπορούν να συμμετέχουν σε μία ξενάγηση στους εσωτερικούς χώρους τους ΚΠΙΣΝ.
 • Αναβάλλονται για τις επόμενες δύο βδομάδες ορισμένες δραστηριότητες του Μουσείου της Ακρόπολης,  για λόγους προληπτικούς που αφορούν στην ασφάλεια των επισκεπτών και των εργαζομένων. Πρόκειται για τις παρουσιάσεις «Ένας περίπατος στο μουσείο με τον αρχαιολόγο», «το χαμένο άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου» και «Σμίλη και Μνήμη. Η συμβολή τη μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης».
 • H διοργανώτρια εταιρεία OPEN HOUSE GREECE αναβάλει την εκδήλωση OPEN HOUSE Athens 2020, που προγραμματιζόταν για τις 4-5 Απριλίου 2020. Θα ανακοινωθούν σύντομα νέες ημερομηνίες.
 • Ο Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας, που έχει την παραγωγή της συναυλίας «Maria Callas for ever», αναβάλλει, για το φθινόπωρο του 2020, την προγραμματισμένη για τις 14 Μαρτίου συναυλία στο Ολύμπια, Δημοτικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας».
 • Το FAB Festival που ήταν προγραμματισμένο για τις 21-22 Μαρτίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων αναβάλλεται. Θα ανακοινωθούν σύντομα οι νέες ημερομηνίες, και θα ενημερωθούν όλοι οι αγοραστές για την ισχύ των εισιτηρίων τους. Στον ίδιο χώρο αναβάλλονται το Booklab που ήταν προγραμματισμένο για τις 12 Μαρτίου, οι εργασίες του Συνεδρίου “ME & AI” που ήταν προγραμματισμένες 30 και 31 Μαρτίου και το Athens Science Festival (ASF) που ήταν προγραμματισμένο για 1-5 Απριλίου 2020.
 • Το Γαλλικο Ινστιτούτο ακυρώνει τη συναυλία Τα Ριζά- Ακουστικό Session κι αναβαλλει όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις για το επόμενο 15ημερο
 • Ακυρώθηκαν όλα τα παιδικά προγράμματα και οι εκδηλώσεις του Μουσείου Γουλανδρή

 • H μουσική σκηνή Πειραιώς 131, αναστέλλει για διάστημα 3 εβδομάδων τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις στον χώρο της.
 • Aκυρώνονται οι παραστάσεις της Κάρμεν Ρουγγέρη ” ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ” στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και “Ο ΤΣΑΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΡΙΑ ΓΕΝΕΙΑΔΑ” στο θέατρο Κιβωτός.
 • Tο Θέατρο «Άλσος» κλείνει μέχρι νεωτέρας
 • Το θέατρο Αλκμήνη αναβάλλει την παράσταση “οι 12 ένορκοι”
 • Aναβολή όλων των παραστάσεων που φιλοξενούνται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.
 • Το live του Funky Franky στο Σταυρό του Νότου club αναβάλλεται για τις 17 Μαϊου.
 • Ακυρώνεται η προγραμματισμένη για τις 28 Μαρτίου 2020 συναυλία των Van Der Graaf Generator στο Piraeus 117 Academy.
 • Το Θέατρο Αλεξάνδρεια για λόγους καθαρά προληπτικούς, αναβάλει το «Αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό» που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020. Στον ίδιο χώρο οι παραστάσεις «ΣΚΕΤΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ» (σκηνοθεσία Βασίλης Κατσικονούρης) και «ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ» (σκηνοθεσία Κώστας Αρζόγλου), συνεχιζονται κανονικά μέχρι νεωτέρας.
 • Το 15ο Athens Animfest αναβάλλεται. Νέες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν μετά το πέρας των 2 εβδομάδων και ανάλογα της κατάστασης που θα επικρατεί. Το 15ο Athens Animfest ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Αθήνα από τις 19 έως και τις 22 Μαρτίου 2020.
 • Το Θέατρο Ιλίσια αναβάλλει την πρεμιέρα της παράστασης «Κάθε Τρίτη με τον Μόρι» που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 25 Μαρτίου.
 • Η αναβολή της προγραμματισμένης έκθεσης «Γεωγραφία της νύχτας»  της ζωγράφου Δάφνης Αγγελίδου ανακοινώθηκε από την EVRIPIDES ART GALLERY. Η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί σε εύθετο χρόνο.
 • H πρεμιέρα της παράστασης “Σλούθ” του Άντονι Σάφερ σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη στο «Απο μηχανής Θέατρο» που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 23 Μαρτίου μετατίθεται για την Παρασκευή 24 Απριλίου.
 •  Η συναυλία του JACK SAVORETTI στις 21 Μαρτίου στο Gazi Music Hall δεν θα πραγματοποιηθεί. Σύντομα θα ανακοινώθει νέα ημερομηνία διεξαγωγής της συναυλίας.
 • Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για 16 – 22 Μαρτίου 2020 αναβάλλεται σε χρόνο ο οποίος θα ανακοινωθεί προσεχώς
 • Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου της Χριστιάνας Λαμπρινίδη “Τριλογία των Συνόρων“, που ήταν προγραμματισμένη για τις 10 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. 
 • Η συναυλία της Ματούλας Ζαμάνη, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Piraeus Academy στις 13 Μαρτίου, αναβάλλεται για το Σάββατο 9 Μαΐου στον ίδιο χώρο.
 • Στον ίδιο χώρο η προγραμματισμένη για τις 21 Μαρτίου συναυλία των Χατζηφραγκέτα μεταφέρεται στις 8 Μαΐου 2020 στον ίδιο χώρο, ύστερα από τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας. Τα εισιτήρια που έχουν αγοραστεί ισχύουν κανονικά για τη νέα ημερομηνία
 • Η «Τζασμίν» της Ράντου ανέβαλλε για αργότερα την πρεμιέρα της στο Ράδιο Σίτυ, στη Θεσσαλονίκη, το «Όριεντ Εξπρές» της Κάτιας Δανδουλάκη στο «Αριστοτέλειον» σταματά τις παραστάσεις του μια εβδομάδα νωρίτερα από ότι είχε προγραμματιστεί.
 • Aναστέλλεται τις προγραμματισμένες παραστάσεις στο Christmas Theatre για το μιούζικαλ “THE PHANTOM OF THE OPERA”. Το τμήμα ticketing της εταιρείας θα επικοινωνήσει με τους θεατές που έχουν αγοράσει εισιτήρια, προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά.
 • Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη αναστέλλει τα πολιτιστικά προγραμμάτα.
 • Η λειτουργία όλων των παραρτημάτων του Μουσείου Μπενάκη συνεχίζεται κανονικά μέχρι νεωτέρας.
  Για λόγους καθαρά προληπτικούς, στο πλαίσιο των οδηγιών που εξέδωσε στις 8 Μαρτίου το Υπουργείο Υγείας
  και οι οποίες έχουν ισχύ για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, δραστηριότητες «συνεδριακού χαρακτήρα», οι οποίες προϋποθέτουν την συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ατόμων, όπως διαλέξεις, εγκαίνια εκθέσεων, παρουσιάσεις βιβλίων και συναυλίες, αναβάλλονται.
 • Στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος αναβάλλονται οι προβολές των ταινίων «Τα μακρινά αστέρια της Άρκτου» την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020, στις 5 το απόγευμα, στο πλαίσιο του κύκλου προβολών “Κινηματογράφος και Ψυχιατρική” (αφιέρωμα «Αιμομικτικές σχέσεις στον Κινηματογράφο») που διοργανώνει η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία και τα «Μαύρα διαμάντια» την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020, στις 5 το απόγευμα, στο πλαίσιο της 3ης ΝΥΧΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ που διοργανώνει το Πολιτιστικό Δίκτυο του Δήμου Αθηναίων.
 • Οι ταινίες μας «Το Μοτίβο των Δολοφόνων» (The Postcard Killings) και
  «Αΐλό: Ο Μικρός Ήρωας» (Ailo’s Journey) έχουν αλλάξει ημερομηνία εξόδου στις αίθουσες. Οι νέες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν προσεχώς.

 • Νέες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν για τις δυο συναυλίες μουσικής δωματίου με τίτλο «Από τον Schumann και τους φίλους του στη Γαλλία του Ιμπρεσσιονισμού», που ήταν προγραμματισμένες για τις 20 Μαρτίου στον Παρνασσό , καθώς και για τις παραστάσεις του Σταμάτη Κόκοτα στην μουσική σκηνή «Οδός Λυσίου» στην Πλάκα.
 • Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, οι οποίοι ήταν προγραμματισμένοι να πραγματοποιηθούν στη Δράμα στις 18 Μαρτίου με θέμα «Οι γυναίκες στην ελληνική επαρχία» αναβάλλονται σε νέα ημερομηνία, που θα ανακοινώσει το ίδρυμα.
 • Η ταινία «Η Καλοσύνη των Ξένων» της Λόνε Σέρφινγκ αλλάζει ημερομηνία εξόδου στις αίθουσες, η οποία θα ανακοινωθεί προσεχώς, την ώρα που αναβλήθηκε για τον Νοέμβριο η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας ταινίας του Τζέιμς Μποντ « No Time to Die».
 • Η πρεμιέρα της παράστασης”Τριαντάφυλλο στο στήθος” στο Από Μηχανής Θέατρο  μετατίθεται για μετά το Πάσχα, την Παρασκευή 24 Απριλίου.

Βίκυ Παπαστεφάνου, Βάσια Μπακετέα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρουσίαση του γραμματοσήμου των ΕΛΤΑ για την επέτειο 70 ετών υπογραφής της ΕΣΔΑ

Με αφορμή τον εορτασμό των 70 ετών από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και εν όψει του γεγονότος ότι η...

«Τα παράπονά σας στο Δήμαρχο!» – Ο Κώστας Μπακογιάννης στον «αέρα» του Αθήνα 9.84 την Παρασκευή 29/5

Στον «αέρα» του ραδιοφωνικού σταθμού της πρωτεύουσας, του Αθήνα 9.84, θα βρεθεί την ερχόμενη Παρασκευή 29 Μαΐου, 11 με 12 το πρωί, ο Δήμαρχος...

Δήμος Αθηναίων: Επαναλειτουργούν από αύριο τα Ανοιχτά Αθλητικά Κέντρα – Με ποιους κανόνες

Ανοίγουν αύριο Τετάρτη τα ανοιχτά αθλητικά κέντρα του δήμου Αθηναίων. Σημειώνεται  ο ΟΠΑΝΔΑ έχει πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των συνθηκών υγιεινής,...

Κυρ. Μητσοτάκης στη Bild: Ευπρόσδεκτοι οι Γερμανοί τουρίστες στην Ελλάδα

«Οι Γερμανοί τουρίστες θα είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα από την 1η Ιουλίου όσον αφορά τις απευθείας πτήσεις προς τα νησιά και από τις 15...

Κυρ. Μητσοτάκης – Θεσσαλονίκη: «Θέλουμε να μιλάνε τα έργα, όχι τα λόγια μας»

«Θέλουμε να μιλάνε τα έργα μας και όχι τα λόγια μας και να κρινόμαστε για τα αποτελέσματα της δουλειάς μας και όχι για τις...

Πανελλαδικές 2020: Από την 1η έως 13 Ιουλίου τα ειδικά μαθήματα

Το πρόγραμμα εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων και των μουσικών μαθημάτων για εισαγωγή υποψηφίων σε Τμήματα στα οποία απαιτείται η εξέτασή τους ανακοίνωσε την Τρίτη...

Τεχνικά προβλήματα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Τεχνικά προβλήματα παρουσιάζονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις συναλλαγές να έχουν διακοπεί. Αν και οι εντολές στο σύστημα OASIS εκτελούνταν κανονικά υπήρχε πρόβλημα στη...

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

«Τα παράπονά σας στο Δήμαρχο!» – Ο Κώστας Μπακογιάννης στον «αέρα» του Αθήνα 9.84 την Παρασκευή 29/5

Στον «αέρα» του ραδιοφωνικού σταθμού της πρωτεύουσας, του Αθήνα 9.84, θα βρεθεί την ερχόμενη Παρασκευή 29 Μαΐου, 11 με 12 το πρωί, ο Δήμαρχος...

Δήμος Αθηναίων: Επαναλειτουργούν από αύριο τα Ανοιχτά Αθλητικά Κέντρα – Με ποιους κανόνες

Ανοίγουν αύριο Τετάρτη τα ανοιχτά αθλητικά κέντρα του δήμου Αθηναίων. Σημειώνεται  ο ΟΠΑΝΔΑ έχει πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των συνθηκών υγιεινής,...

Αντιγκράφιτι επιχείρηση στα Αναφιώτικα από τον Δήμο Αθηναίων

Στα Αναφιώτικα στην Πλάκα, σε ένα από τα πιο γραφικά αλλά και πολυσύχναστα τους καλοκαιρινούς μήνες σημεία της πόλης, συνέχισε ο Δήμος Αθηναίων τις...

Διανομή γευμάτων σε ευπαθείς ομάδες της Νίκαιας

Έτοιμα γεύματα διανέμει σε περισσότερους από 500 άτομα, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, στο πλαίσιο του προγράμματος...

Πως οραματίζονται οι Αθηναίοι τον «Μεγάλο Περίπατο»

Ιστορική απόφαση χαρακτηρίζουν δημότες και πολίτες της πρωτεύουσας την προώθηση του σχεδίου από τον δήμο Αθηναίων για τον μεγάλο περίπατο της Αθήνας, που θα...