back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ειδικά μέτρα στις δομές πρόνοιας

Διαβάστε επίσης

Την αναστολή της λειτουργίας προνοιακών δομών για 14 μέρες και την λήψη αυξημένων μέτρων υγειονομικής προστασίας σε όσες συνεχίσουν να λειτουργούν, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα:

– Δομές ανοιχτής φροντίδας ατόμων με αναπηρία (αναστολή λειτουργίας):

Για τους εργαζομένους γονείς ατόμων με αναπηρία, τα οποία, ανεξαρτήτως ηλικίας είναι ωφελούμενοι σε δομές παροχής υπηρεσιών ανοικτής φροντίδας, λόγω αναστολής της λειτουργίας των μονάδων αυτών, θεσμοθετείται κατόπιν έκδοσης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «άδεια ειδικού σκοπού» για όσο διάστημα παραμένουν κλειστές οι συγκεκριμένες μονάδες, έως τις 10 Απριλίου, με την προϋπόθεση ότι ένας τουλάχιστον γονέας εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως μισθωτός, ακόμα και εάν ο άλλος γονέας είναι ελεύθερος επαγγελματίας.

Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες και Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (αναστολή λειτουργίας):

Θα παραμείνουν εκτός λειτουργίας για 14 μέρες, με ημερομηνία λήξης της αναστολής την 25η Μαρτίου. Στην περίπτωση αυτή συμπεριλαμβάνονται και οι προνοιακές δομές που παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης και κατάρτισης.

– Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (θα λειτουργούν με ειδικό καθεστώς αυξημένης υγειονομικής προστασίας): Συνιστάται η παραμονή των ηλικιωμένων στο οικογενειακό τους περιβάλλον, εφόσον υπάρχει αυτή η δυνατότητα, άλλως η παροχή υπηρεσιών είτε κατ’ οίκον είτε εντός των δομών, εφόσον αυτό κριθεί απολύτως αναγκαίο.

– Παραρτήματα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης (θα λειτουργούν με ειδικό καθεστώς αυξημένης υγειονομικής προστασίας): Με εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας παρέχονται οδηγίες για την ασφαλή λειτουργία τους, και τον μη συνωστισμό στους χώρους αναμονής.

– Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας (θα λειτουργούν με ειδικό καθεστώς αυξημένης υγειονομικής προστασίας): Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται η αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής και των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ., η διαμόρφωση πρωτοκόλλου για την προετοιμασία ειδικού χώρου απομόνωσης σε περίπτωση πιθανού κρούσματος, η αναστολή των επισκεπτηρίων και των ομαδικών ψυχαγωγικών/αθλητικών δραστηριοτήτων σε δομές παιδικής προστασίας για 15 μέρες, ο περιορισμός των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες, καθώς και συχνή απολύμανση των εγκαταστάσεων των παραρτημάτων.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα