back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Άφαντα μάσκες και αντισηπτικά

Διαβάστε επίσης

Οι ελλείψεις σε χειρουργικές μάσκες και αντισηπτικά στα φαρμακεία εξακολουθούν να είναι μεγάλες. Οι τιμές στις μάσκες τετραπλασιάστηκαν. Ολοένα και περισσότεροι φαρμακοποιοί παρασκευάζουν τα δικά τους αντισηπτικά σύμφωνα με συνταγή τη συνταγή του Π.Ο.Υ. ενώ πολλοί ετοιμάζονται να λάβουν μέτρα προστασίας όπως πλεξιγκλάς στον χώρο του πάγκου του φαρμακείου ή την είσοδο το πολύ 2-3 πολιτών ταυτόχρονα.

Παράλληλα παρατηρούνται και οι συνήθεις ελλείψεις σε φάρμακα αλλά και αυξημένη ζήτηση σε αντιπυρετικά, αναλγητικά κ.λ.π., καθώς οι πολίτες φοβούνται επικείμενη καραντίνα.

Η απογοήτευση στα πρόσωπα των φαρμακοποιών στο άκουσμα της ερώτησης του Αθήνα 9.84, αν υπάρχουν ελλείψεις στα συγκεκριμένα είδη ήταν εμφανής όπως και των πολιτών, που αναζητούσαν μάσκες και αντισηπτικά χεριών και δεν έβρισκαν.

«Υπάρχει μεγάλη έλλειψη αλλά και μάσκες πολύ χειρότερης ποιότητας στην αγορά πλέον. Παρακαλάμε τους προμηθευτές»

«Οι ελλείψεις σε μάσκες, αντισηπτικά, απολυμαντικά και τελευταίως και στο οινόπνευμα είναι πολύ μεγάλες. Οι μάσκες από 0.20 ευρώ πήγαν 2 ευρώ και μιλάμε για τις πολύ απλές, τις οποίες εγώ φοράω δύο, δύο. Οι καινούργιες που θα έρθουν θα δούμε σε τι τιμή. Όσον αφορά τα μέτρα προστασίας εγώ εδώ και μέρες φοράω μάσκα, απολυμαίνω τους πάγκους κάθε δέκα λεπτά απολυμαίνω, Pos, κομπιούτερ κλπ. Στους ασθενείς, που έρχονται αν δεν φοράνε μάσκα, τους πιέζουμε να φοράνε. Κάνουμε ότι μπορούμε γιατί αν κολλήσει ο φαρμακοποιός θα κολλήσει όλη η γειτονιά. Πιστεύω πως καλύτερα να είσαι υπερβολικός παρά αδιάφορος σε αυτή στη συγκυρία. Θα τοποθετήσω άμεσα και  plexiglas στον χώρο του πάγκου του φαρμακείου και αργότερα αν χρειαστεί  θα εισέρχονται οι πελάτες  δυο ή τρεις μαζί».

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος συστήνει στους φαρμακοποιούς:

  • Τοποθέτηση plexiglas στον χώρο του πάγκου του φαρμακείου (όπως στα γκισέ των τραπεζών)
  • Χρήση μάσκας και γαντιών μιας χρήσης
  • Συχνότατος αερισμός όλου του εσωτερικού χώρου.
  • Αποφυγή συνωστισμού εντός του χώρου του φαρμακείου με την είσοδο μόνο ενός ατόμου για κάθε ασθενή και είσοδος  το πολύ 2-3 πολιτών ταυτόχρονα, διατηρώντας πάντα απόσταση δύο τουλάχιστον βημάτων μεταξύ τους.
  • Απολύμανση σε τακτά χρονικά διαστήματα των χώρων των φαρμακείων (πατώματα, πάγκοι, λοιποί χώροι )
  • Περιορισμός επισκέψεων των αντιπροσώπων των εταιρειών.

Επίσης ο ΠΦΣ έχει αποστείλει επιστολή προς τον υπουργό Υγείας με την οποία ζητά να δοθεί η δυνατότητα, σε όσα φαρμακεία το επιθυμούν, να εξυπηρετούν από θυρίδα ή μέσω των ρολών  ασφαλείας.

Καλλιόπη Ασλανιδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα