back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Novartis: Παράταση των εργασιών της θα ζητήσει η προανακριτική

Διαβάστε επίσης

Παράταση των εργασιών της έως τις 20 Μαΐου, πρόκειται να ζητήσει από την Ολομέλεια της Βουλής , η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παράταση αυτή κρίθηκε αναγκαία μετά το αίτημα για διεύρυνση του κατηγορητηρίου που υπέβαλε σήμερα η  κυβερνητική πλειοψηφία για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Την ερχόμενη Τρίτη , το κατώφλι της Επιτροπής πρόκειται να περάσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης.

Σήμερα, κατέθεσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος φέρεται να χαρακτήρισε διαδικαστική την επίσκεψη που πραγματοποίησε ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στις 5 Φεβρουαρίου 2018. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι η επίσκεψη που διήρκεσε μόνο πέντε λεπτά ,έγινε κατόπιν εντολής του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και το μόνο που ζήτησε να μάθει ήταν αν υπήρχε φάκελος που θα διαβιβάζετο στον υπουργό Δικαιοσύνης και αφορούσε πολιτικά πρόσωπα.

Να σημειωθεί ότι ο κ.Τζανακόπουλος,επέλεξε να καθίσει ανάμεσα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στις θέσεις των μαρτύρων,επιμένοντας πως ήταν καταφανώς αντισυνταγματική και θεσμικά απαράδεκτη η εξαίρεση τόσο του ίδιου όσο και του κ. Πολάκη από τη σύνθεση της Επιτροπής.

Ο κ. Τζανακόπουλος, σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε προσχηματικές τις ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν από τη ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής. «Είναι πλέον φανερό ότι αφού η πλειοψηφία της Επιτροπής βρίσκεται σε απόλυτη αδυναμία να αποδείξει τις ανοησίες περί σκευωρίας,καταλήγει να αυτογελιοποιείται», είπε χαρακτηριστικά.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα