back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μπολσονάρου: Υπερτιμημένη η δύναμη του κορονοϊού

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου προσπάθησε να υποβαθμίσει την απειλή που εγείρει ο νέος κορονοϊός. Μιλώντας κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην Φλόριντα όπου γευμάτισε με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Βραζιλιάνος ακροδεξιός ηγέτης, συσχέτισε την επιδημία με την καταστροφική χθεσινή ημέρα στα χρηματιστήρια, τονίζοντας πως ο ιός είναι «υπερτιμημένος» όσον αφορά την δύναμή του.

«Η πτώση στα χρηματιστήρια οφείλεται κυρίως στην τιμή του πετρελαίου, που υποχώρησε κατά 30%, και στο ζήτημα του κορονοϊού, επίσης. Πιστεύω ότι η καταστροφική δύναμη του ιού αυτού είναι υπερτιμημένη», είπε χαρακτηριστικά. H Βραζιλία μετρά ως τώρα 25 κρούσματα.
Βραζιλία: Πτώση άνω του 12% στο χρηματιστήριο

Το χρηματιστήριο στην Βραζιλία βίωσε χθες τη μεγαλύτερη πτώση του μέσα σε μια συνεδρίαση από το 1998 (–12,17%), ενώ η τιμή των τίτλων της Petrobras, της δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου της Βραζιλίας, υποχώρησε κατά σχεδόν 30% εν μέσω κλίματος πανικού λόγω του κραχ της τιμής του πετρελαίου και του αντίκτυπου της επιδημίας του κορονοϊού στην παγκόσμια οικονομία.

Ο Μπολσονάρου επισκέπτεται τη Φλόριντα στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να ενισχύσει τη φιλική σχέση που τον συνδέει με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και να εκφράσει την υποστήριξή του στην αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα. Η επίσκεψή του άρχισε το Σάββατο με το δείπνο που του παρέθεσε ο Τραμπ στην κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο, στην πόλη Παλμ Μπιτς, βόρεια του Μαϊάμι.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα