back to top
18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Εξ αποστάσεως η ενημέρωση γονιών στα δημοτικά για τις βαθμολογίες

Διαβάστε επίσης

Τηλεφωνικά και με κλειστούς φακέλους θα ενημερώνονται οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στα δημοτικά σχολεία, σύμφωνα με απόφαση που δημοσιοποίησε το απόγευμα της Τρίτης η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι γονείς των μαθητών που φοιτούν στο Νηπιαγωγείο και στις δύο πρώτες τάξεις του Δημοτικού θα επικοινωνούν τηλεφωνικά με τους διδάσκοντες προκειμένου να ενημερωθούν για την πρόοδο και τις βαθμολογικές επιδόσεις των παιδιών τους.

Στους μαθητές που φοιτούν στις άλλες τέσσερις τάξεις (από την τρίτη δημοτικού έως και την έκτη) οι έλεγχοι με τις βαθμολογίες τους θα μπαίνουν σε κλειστό φάκελο κατευθείαν στις τσάντες των παιδιών, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία των γονέων και των κηδεμόνων στα σχολεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας:

Αναφορικά με την ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων για την πρόοδο των τέκνων τους και την επίδοση βαθμολογίας β’ τριμήνου (άρθρο 14, παρ.4, του Π.Δ. 79/17 ΦΕΚ 109Α’) στις σχολικές μονάδες Α/θμιας Εκπ/σης και λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για αποφυγή μαζικών συγκεντρώσεων/συναθροίσεων σε κλειστό χώρο, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, με συγχρωτισμό μαθητών/τριών, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικού προσωπικού, σας ενημερώνουμε τα εξής:

α) Οι γονείς/κηδεμόνες μαθητών/τριών που φοιτούν στο Νηπιαγωγείο και στην Α’ και Β ́ τάξη Δημοτικού δύνανται να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τους διδάσκοντες προκειμένου να ενημερωθούν για την πρόοδο των τέκνων τους.

β) Αναφορικά με την επίδοση των ελέγχων για τους μαθητές/τριες που φοιτούν στη Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ ́ τάξη, οι Σύλλογοι Διδασκόντων, με απόφασή τους, προβαίνουν στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να παραδίδονται οι έλεγχοι προόδου β ́ τριμήνου σε κλειστό και σφραγισμένο φάκελο στην τσάντα του κάθε μαθητή, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία γονέων & κηδεμόνων στο σχολείο.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα