back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πάνω από 1 τόνο κάνναβης μετέφερε ζευγάρι από την Αλβανία

Διαβάστε επίσης

Πάνω από 1 τόνο κάνναβης σε τροχοβίλα μετέφερε ζευγάρι από την Αλβανία με την αξία των ναρκωτικών να υπολογίζεται ότι ξεπερνά το 1,7 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για μέλη διεθνούς κυκλώματος που δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή από την Αλβανία μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση στη χώρα μας, σε χώρες της Ευρώπης και στην Τουρκία.

Μετά από έρευνες η Δίωξη Ναρκωτικών κατάφερε να εντοπίσει και να διακριβώσει τη δράση του ζευγαριού.

Τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 7 Μαρτίου 2020 πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψή τους.

Σε έρευνα σε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο (τροχοβίλα) που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες (οροφή, εντειχισμένα έπιπλα κ.α.) και κατασχέθηκαν:

– 1 τόνος και περίπου 145 κιλά ακατέργαστης κάνναβης,

– 4 κιλά και 68 γραμμαρίων κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα),

– 916 γραμμάρια κατεργασμένη κάνναβη (λάδι) και

– συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Όπως προέκυψε τα μέλη της οργάνωσης εισήγαγαν την ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικών, το μεσημέρι της ιδίας μέρας, μέσω του διασυνοριακού σταθμού στο Μαυρομάτι Ηγουμενίτσας.

Επιπρόσθετα πιστοποιήθηκε η δράση και τρίτου αλλοδαπού, μέλους της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ υπολογίζεται ότι το έσοδα της οργάνωσης από αυτή και μόνο τη μεταφορά, σύμφωνα με τις κατασχεθείσες ποσότητες θα ξεπερνούσαν 1.730.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα