back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μηλόπιτα της γιαγιάς της Μαριγώς

Διαβάστε επίσης


Ένα γλυκό για όλους που κάνει το σπίτι να μοσχοβολάει…

Η συνταγή βρίσκεται στο τετράδιο της γιαγιάς που έγραφε τις συνταγές της, από κει την βρήκα και σας την δίνω, ας δούμε λοιπόν τι θα χρειαστούμε,
Θα χρειαστούμε τρία μήλα, αν είναι και η εποχή μπορείτε να βάλετε και κυδώνια, δίνουν ιδιαίτερη γεύση και άρωμα, ένα φλυτζάνι ζάχαρη, ένα φλυτζάνι λάδι, ένα φλυτζάνι γάλα, τέσσερα αυγά, δυο βανίλιες, ένα σφηνάκι κονιάκ, λίγη κανέλλα σκόνη για μέσα, λίγη για το πασπάλισμα των μήλων και λίγη μαύρη ζάχαρη.
Αλεύρι παλιά χρησιμοποιούσαν βάζοντας μέσα μπέκιν ή χρησιμοποιώντας σόδα για να φουσκώσουν τα γλυκά, εμείς όμως σήμερα θα βάλουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ένα πακέτο περίπου, ίσως λίγο λιγότερο, θα το δείτε.
Στο ταψάκι που θα χρησιμοποιήσουμε, στρώνουμε λαδόκολλα, την βουτυρώνουμε ελαφρά με λίγο βούτυρο και βάζουμε τα μήλα με την σειρά κομμένα σε λεπτές φέτες, τα πασπαλίζουμε με κανέλλα, την μαύρη ζάχαρη και τα βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω, για όση ώρα εμείς θα φτιάχνουμε το μείγμα.
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το λάδι, την ζάχαρη, τα αυγά και τα χτυπάμε δέκα λεπτά καλά, αμέσως μετα βάζουμε το γάλα, το κονιάκ, τις βανίλιες, την κανέλλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Σιγά σιγά ρίχνουμε και το αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά και ο χυλός μας να είναι σαν του κέικ.
Βγάζουμε το ταψάκι από τον φούρνο, ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα μήλα, και ξαναβάζουμε για τρία τέταρτα περίπου.
Όταν ψηθεί, το τεστ με το μαχαίρι το ξέρετε για να δείτε αν ψήθηκε, μη λέμε τα ίδια, ξεφορμάρουμε βγάζοντας με προσοχή την λαδόκολλα και έτοιμη η μηλόπιτα… πανέμορφη.
Καλή επιτυχία!!!!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα