back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ευριπίδης Στυλιανίδης: «Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε να γίνει η Ελλάδα πεδίο γεωπολιτικών συγκρούσεων»

Διαβάστε επίσης

09/03/2020

Υποκριτική χαρακτήρισε τη στάση της πλειονότητας των κρατών της ΕΕ αναφορικά με τη κατανομή προσφύγων και μεταναστών στο έδαφός τους, ο βουλευτής της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Βασίλη Πάικο, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η τοπική κοινωνία του Έβρου αντέδρασε συντονισμένα και πειθαρχημένα στις μαζικές προσπάθειες εισόδου στη χώρα μας μεταναστών και προσφύγων, τον τελευταίο καιρό.

Αναλυτικά ανέφερε:

«Φαίνεται ξεκάθαρα η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την γείτονα και η καταχρηστική ”αξιοποίηση” της αγωνίας αυτών των ανθρώπων για μια καλύτερη ζωή, με στόχο την επίτευξη συγκεκριμένων συμφερόντων. Η τοπική κοινωνία αντέδρασε θετικά και πειθαρχημένα. Στήριξε τους χειρισμούς αστυνομίας και στρατού στη φύλαξη των συνόρων και υποστήριξε το δύσκολο έργο τους.»

Ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε ακόμη ότι η Ελλάδα έχει ζητήσει άμεση κατανομή των βαρών στις χώρες τις ΕΕ, χαρακτηρίζοντας ως θεωρητική την όποια μέχρι σήμερα ανταπόκριση. Συγκεκριμένα είπε:

«Το σχετικό αίτημα έχει κατατεθεί εδώ και πολύ καιρό. Πριν από μερικούς μήνες όταν είχαμε 1800 ασυνόδευτα παιδιά τα οποία ο πρωθυπουργός ζήτησε-σε επίπεδο συνόδου κορυφής -να κατανεμηθούν σε χώρες της ΕΕ, δεν υπήρξε σχεδόν καμία ανταπόκριση. Είναι υποκριτικό κάποιοι ευρωπαίοι να πρωταγωνιστούν στα ευχολόγια και τις ανθρωπιστικές διακηρύξεις, αλλά στην πράξη να μην κάνουν απολύτως τίποτα για τους ανθρώπους,που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση.»

Τέλος, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν ακατοίκητα νησιά για τη κατασκευή προσφυγικών δομών, ο πρώην υπουργός ανέφερε: “Δεν θέλω να φτάσουμε εκεί. Δεν ξέρεις σε μία έκρυθμη κατάσταση τι μπορεί να χρειαστεί να κάνεις. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση στα σύνορα έχει προσλάβει διαστάσεις υβριδικού πολέμου και δεν ξέρεις τι μέτρα θα χρειαστεί να πάρεις”

 

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα