back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Χιλιάδες γυναίκες βγήκαν στους δρόμους σε όλη την Ασία παρά την ανησυχία για τον κορονοϊό

Διαβάστε επίσης

Χιλιάδες γυναίκες σε όλη την Ασία βγήκαν σήμερα στους δρόμους για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας παρότι η επιδημία του κοροναϊού έχει οδηγήσει σε ματαίωση διοργανώσεων και εκδηλώσεων στην περιοχή.

Στην Κίνα, το επίκεντρο της επιδημίας που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 3.500 ανθρώπους και έχει μολύνει πάνω από 100.000 ανθρώπους παγκοσμίως, ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός CCTV επισήμανε το έργο των νοσηλευτριών και των γυναικών γιατρών που δίνουν την μάχη κατά του κορονοϊού.

Παρά την αυξανόμενη ανησυχία για την επιδείνωση της επιδημίας, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ταϊλάνδη, την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες, αλλά και στο υπερσυντηρητικό Πακιστάν όπου οι γυναίκες απαιτούν “ελευθερία”.

Ένας γυναικείος μαραθώνιος που ήταν προγραμματισμένος στην Ινδία ματαιώθηκε λόγω ανησυχίας για τον κορονοϊό και ο πρωθυπουργός της χώρας Ναρέντρα Μόντι δήλωσε ότι προβεβλημένες γυναίκες θα διαχειριστούν σήμερα τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην Νότια Κορέα, που έχει πληγεί περισσότερο από τον κοροναϊό μετά την Κίνα και έχει ήδη 7.000 κρούσματα, ματαιώθηκαν πολλές εκδηλώσεις.

Πολλές φεμινιστικές οργανώσεις διεξάγουν διαδικτυακές εκστρατείες αντί για πορείες διαμαρτυρίας χρησιμοποιώντας hashtags όπως #ΟιΓυναίκεςΑπεργούν, για να αφυπνίσουν τον πληθυσμό για τα δικαιώματα των γυναικών.

Στην Μπανγκόκ διαδηλώτριες ζήτησαν την βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και μεγαλύτερη προστασία εν μέσω της επιδημίας που έχει προκαλέσει δεκάδες κρούσματα στην Ταϊλάνδη.

Ωστόσο η συμμετοχή φέτος ήταν μικρότερη σε σχέση με πέρυσι και οι διοργανωτές το αποδίδουν στους φόβους για τον κοροναϊό.

Εκατοντάδες γυναίκες και άνδρες έκαναν πορεία στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, την Μανίλα, και έκαψαν ένα ομοίωμα του προέδρου Ροντρίγκο Ντουτέρτε, τον οποίο κατηγορούν για μισογυνισμό.

Στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας, την Τζακάρτα, εκατοντάδες άνθρωποι, κάποιοι με μακιγιάζ ουράνιο τόξο, έκαναν πορεία και ζήτησαν η κυβέρνηση να ανακαλέσει τους νόμους που θεωρούνται σεξιστικοί αλλά και να θεσπίσει νόμους κατά της σεξουαλικής βίας και υπέρ της προστασίας των οικιακών βοηθών.

Ένα μεγάλο πλήθος συγκεντρώθηκε στην Μελβούρνη για να παρακολουθήσει τον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Twenty20 ανάμεσα στην Ινδία και την Αυστραλία με την αμερικανίδα τραγουδίστρια Κέιτι Πέρι να ερμηνεύει την επιτυχία της “Roar” πριν από τον αγώνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα