back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πλέξε τη δική σου γυναίκα που εμπνέει

Διαβάστε επίσης

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου είναι μία γιορτή για τα οικονομικά, πολιτικά, πολιτιστικά και κοινωνικά επιτεύγματα των γυναικών σε όλο τον κόσμο.

Η παγκόσμια πλατφόρμα LoveCrafts.com δημιούργησε τη σειρά «πλέξε τη δική σου γυναίκα που εμπνέει» αποτελούμενη από πλεκτές κούκλες – ομοιώματα γυναικών προτύπων. Στην κορυφή της λίστας είναι η δούκισσα του Σάσσεξ, Μέγκαν Μαρκλ.

Η πλεκτή κούκλα είναι βασισμένη στην εμφάνιση της Μέγκαν Μαρκλ με πράσινο φόρεμα και καμπαρτίνα στην απονομή των βραβείων WellChild και είναι μία αρκετά χαλαρή «ερμηνεία» της δούκισσας του Σάσσεξ.

Έλι Σίμοντς

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν η κάτοχος βραβείου Νόμπελ Ειρήνης από το Πακιστάν, Μαλάλα Γιουσαφζάι, η Βρετανίδα παραολυμπιονίκης της κολύμβησης, Έλι Σίμοντς, η Αμερικανίδα παίκτρια ποδοσφαίρου, Μέγκαν Ράπινο, η τραγουδίστρια της ποπ και R&B και επιχειρηματίας, Ριάνα, η Αμερικανίδα ιδιοκτήτρια και τηλεοπτική παραγωγός, Όπρα Γουίνφρεϊ, η έφηβη ακτιβίστρια για την προστασία του περιβάλλοντος, Γκρέτα Τούνμπεργκ και η Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπουργκ, μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Όπρα Γουίνφρεϊ

Το 10% από την πώληση κάθε σετ πλεξίματος για τη δημιουργία πλεκτής κούκλας θα διατεθεί στην οργάνωση Women For Women International που βοηθά γυναίκες σε χώρες που πλήττονται από συγκρούσεις και είναι αντιμέτωπες με τη φτώχεια, την απομόνωση, τις ακραίες μορφές διακρίσεων και στερούνται την πρόσβαση σε πόρους και γνώσεις.

Η LoveCrafts.com επίσης έκανε έρευνα ζητώντας από 5.000 Βρετανούς και Βρετανίδες να δηλώσουν ποια γυναίκα τους εμπνέει περισσότερο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Evening Standard.

Στην κορυφή της λίστας με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας είναι η Μέγκαν Μαρκλ, στη δεύτερη θέση η Γκρέτα Τούνμπεργκ και η Ριάνα στην τρίτη.

Γκρέτα Τούνμπεργκ
Ριάνα

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι αναδείχθηκε τέταρτη, η Όπρα Γουίνφρεϊ πέμπτη και η Έλι Σίμοντς έκτη. Στην έβδομη θέση της λίστας με τις ισχυρότερες γυναίκες είναι η βαρόνη Χέιλ του Ρίτσμοντ, η οποία διετέλεσε δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου, η πρώην αθλήτρια του στίβου Τζέσικα Ένις Χιλ είναι στην όγδοη θέση, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Μπιγιονσέ στην ένατη και η γεννημένη στην Αγγλία με καταγωγή από το Πακιστάν και την Ινδία, ηθοποιός και τηλεοπτική παρουσιάστρια Τζαμίλα Τζαμίλ στη δέκατη θέση.

Ο Έντουαρντ Γκρίφιθ, ιδρυτής του LoveCrafts.com δήλωσε: «Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας μας υπενθυμίζει να τιμήσουμε τις υπέροχες γυναίκες στον κόσμο και να αναγνωρίσουμε το έργο που επιτελούν για τη βελτίωση της κοινωνίας μας. Θέλαμε να κάνουμε κάτι που θα έφερνε χαρά χειροποίητης δημιουργίας στην κοινότητα και θα ήταν πηγή έμπνευσης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα