back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χ. Ακάρ: Δεν έγιναν παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός στην Ιντλίμπ

Διαβάστε επίσης

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε σήμερα πως δεν έχουν σημειωθεί παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός η οποία συμφωνήθηκε με τη Ρωσία στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας.

“Θα συνεχίσουμε να είμαστε μια δύναμη αποτροπής για να εμποδίζουμε οποιαδήποτε παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός. Καμία δεν έχει σημειωθεί αφότου η κατάπαυση του πυρός τέθηκε σε ισχύ”, δήλωσε ο Ακάρ.

Η κατάπαυση του πυρός επιτεύχθηκε στη Μόσχα έπειτα από συνομιλίες για τον περιορισμό μιας σύγκρουσης που έχει προκαλέσει μέσα σε τρεις μήνες τον εκτοπισμό σχεδόν ενός εκατομμυρίου ανθρώπων.

Η Τουρκία θα κάνει χρήση του δικαιώματός της στην αυτοάμυνα, αν υπάρξει οποιαδήποτε επίθεση με στόχο τις δυνάμεις της ή τις βάσεις της στην περιοχή, δήλωσε επίσης ο Ακάρ.

Η ρωσοτουρκική συμφωνία προβλέπει την έναρξη στις 15 Μαρτίου κοινών περιπόλων τουρκικών και ρωσικών δυνάμεων γύρω από τον αυτοκινητόδρομο M4 στην επαρχία Ιντλίμπ.

Η Τουρκία έχει αρχίσει να εργάζεται πάνω στις διαδικασίες και τις αρχές στις οποίες θα βασισθεί η δημουργία ενός διαδρόμου ασφαλείας γύρω από τον αυτοκινητόδρομο, δήλωσε ο Ακάρ προσθέτοντας πως μια ρωσική στρατιωτική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί την ερχόμενη εβδομάδα την Άγκυρα για να συζητήσουν τα βήματα που πρέπει να γίνουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα