back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Φτάνουν το εκατομμύριο οι επισκέψεις στην πλατφόρμα για τα αδήλωτα τ.μ.

Διαβάστε επίσης

Τεράστια η ανταπόκριση των πολιτών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη δήλωση διόρθωσης Τ.Μ ακινήτων προς τους Ο.Τ.Α. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα https://tetragonika.govapp.gr/για τη δήλωση διόρθωσης των τετραγωνικών προς τους Δήμους της χώρας, η οποία λειτουργεί απρόσκοπτα από την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στις 14:00 έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Υπενθυμίζουμε πως η ανάπτυξη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας πραγματοποιήθηκε από τη Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το Υπουργείου Εσωτερικών, τη ΓΓΠΣΔΔ, την ΑΑΔΕ και το ΔΕΔΔΗΕ.

Σε μόλις πέντε (5) ημέρες λειτουργίας της υπηρεσίας έχουν επισκεφτεί την ηλεκτρονική πλατφόρμα 739.886 πολίτες προκειμένου να συγκρίνουν τα τετραγωνικά των ακινήτων τους, που έχουν δηλώσει στο Ε9 με τα δηλωμένα τετραγωνικά που έχουν υποβάλει στον οικείο Δήμο. Έχουν υποβληθεί 59.600 αιτήσεις με διορθωτικές δηλώσεις Από αυτές τις 59.600 αιτήσεις έχουν προκύψει. Μεταξύ αυτών έχουν υποβάλει δηλώσεις και 1.230 κάτοικοι του εξωτερικού. Από τις 59.600 δηλώσεις οι 50.414 αφορούν ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα και οι 9.187 μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. 1.585.717τ.μ

Κι όλα αυτά χωρίς απολύτως καμία ταλαιπωρία των πολιτών που δεν χρειάστηκε να σπεύσουν φορτωμένοι με έγγραφα και δικαιολογητικά στα γκισέ των Δήμων. Ενδεικτικό είναι πως ο μέσος χρόνος υποβολής της όλης της διαδικασίας δήλωσης διόρθωσης των τ.μ επιπλέον προς τους Δήμους της χώρας. Ποσοστό 36,48% σε σχέση με τα τετραγωνικά που είχαν δηλώσει στο Ε9 και αυτών που είχαν υποβάλει στο Δήμο τους, προκειμένου να υπολογιστούν τα δημοτικά τέλη.

Χωρίς κανένα δικαιολογητικό

Ενημερωτικά αναφέρουμε πως σε άριστη συνεργασία τόσο με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης όσο και με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) από τις 7.03πμ της 4/3/2020 δεν αντλούμε πλέον τα δεδομένα του Ε9 από την εκκαθαριστική του 2019 αλλά από το αρχείο του Περιουσιολογίου της ΑΑΔΕ, το οποίο περιλαμβάνει και όλες τις τελευταίες μεταβολές ακινήτων. Επίσης το Υπουργείο Εσωτερικών γνωστοποίησε με έγγραφό του Αρ. Πρωτ. 14858/3-3-2020 σε όλους τους Δήμους της χώρας και υποδεικνύει στις Διευθύνσεις Εσόδων των Ο.Τ.Α να πιστοποιηθούν ως χρήστες στη πλατφόρμα ταυτοποίησης και αυθεντικοποίησης της ΚΕΔΕ (GovHUB) μέσω των διαχειριστών τους στο Δήμο τους, προκειμένου να υποδεχθούν και να επεξεργαστούν τις διορθωτικές δηλώσεις των δημοτών τους είναι 5 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα.
Υπηρεσία χωρίς απολύτως καμία στάση

Τέλος λόγω της μεγάλης εισροής τηλεφωνημάτων στο Help Desk της ΚΕΔΕ, με πρόταση του Προέδρου της κου Παπαστεργίου Δημήτρη αυξήθηκαν τα στελέχη που συγκροτούν το κέντρο εξυπηρέτησης προκειμένου να ανταποκριθούμε με επάρκεια στις αυξημένες ανάγκες. Διευκρινίζουμε πως στο Help Desk της ΚΕΔΕ απευθύνονται οι διαχειριστές και χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, υπάλληλοι των Δήμων, προκειμένου να δηλώσουν δυσλειτουργία της υπηρεσίας ή να λάβουν επιπλέον πληροφόρηση για τη λειτουργία της ηλεκτρονικής υπηρεσίας. Οι πολίτες απευθύνονται στο Help Desk της ΚΕΔΕ ΜΟΝΟ για θέματα δυσλειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας κατά την είσοδο τους σε αυτή. Τόσο για τους πολίτες όσο και για τους υπαλλήλους των Δήμων παρέχονται αναλυτικές οδηγίες στη πλατφόρμα σε ηλεκτρονική μορφή (wiki) καθώς και «συχνές ερωτήσεις». Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με τη δήλωση των ακινήτων τους, απευθύνονται αποκλειστικά στο Δήμο που ανήκει το ακίνητό τους. Οι πολίτες θα πρέπει να επισκεφτούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα για τυχόν διόρθωση τ.μ των ακινήτων τους διότι η προθεσμία 30/3/2020 είναι καταληκτική.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα