back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ευ. Αποστολάκης στον Αθήνα 9.84: Ενεργοποίηση της ΕΕ με όλους τους τρόπους – Να αξιοποιηθούν όλες οι συμμαχίες

Διαβάστε επίσης

Για μία συμβολική επίσκεψη των θεσμών της ΕΕ μίλησε στον Αθήνα 9.84 και την Νόνη Καραγιάννη ο πρώην υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, αναφερόμενος στη χθεσινή επίσκεψη των προέδρων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον Έβρο. «Έγιναν δηλώσεις που μας δείχνουν ότι έχουμε συμπαράσταση, όμως το θέμα είναι οι ενέργειες» τόνισε.

«Δεν ακούσαμε καμία δήλωση να κατακρίνει τις ενέργειες της Τουρκίας. Πρέπει να ενεργοποιηθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση με όλους τους τρόπους. Τα χερσαία σύνορα αν αποφασίσεις να τα φυλάξεις, μπορείς να τα φυλάξεις. Το θέμα που υπάρχει είναι στα νησιά, γιατί όταν κινούνται κάποιοι μέσα στη θάλασσα, ναι μεν εύκολα μπορείς να τους εντοπίσεις, εύκολα μπορείς να τους σταματήσεις, αλλά δεν μπορείς να τους σταματήσεις να περάσουν. Με μία απλή κίνηση, ή πηδώντας στη θάλασσα ή καταστρέφοντας τις βάρκες, μετατρέπεται η επιχείρηση από αποτροπή σε έρευνα διάσωσης. Όταν πέσουν κάποιοι στη θάλασσα, πρέπει να τους μαζέψεις. Από την ώρα που θα τους μαζέψεις είναι δικιά σου ευθύνη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο δημοσίευμα της Bild, σχετικά με την διαδικασία push back, όχι από λιμενικό, αλλά από άλλες ομάδες, ο κ. Αποστολάκης δήλωσε άγνοια, προσθέτοντας πάντως είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και αν προκύψει θα μας εκθέσει σαν χώρα. «Από τη στιγμή που στον Έβρο, υπάρχει ανησυχία ότι μερικοί από τους πολίτες κάνουν παρεμβάσεις, έχουν πάρει το νόμο στα χέρια τους, αυτό που αναφέρεται για την θάλασσα, είναι κάτι που θέλει μεγάλη προσοχή. Δεν είναι εύκολο να το κοντρολάρεις και είναι κάτι που κινδυνεύει να μας εκθέσει. Το πρόβλημα στη θάλασσα είναι πολύ μεγάλο και η μεγάλη μου ανησυχία είναι εκεί» δήλωσε ο κ. Αποστολάκης, ενώ αναφερόμενος στα θαλάσσια φράγματα έκανε λόγο για γελοιότητες που δεν αξίζουν καν σχολιασμό.

Αναφερόμενος στους φόβους για θερμό επεισόδιο, δήλωσε ότι υπάρχει πιθανότητα να προκύψει εάν γίνουν λάθος χειρισμοί. «Πριν φτάσουμε στο θερμό επεισόδιο, υπάρχουν πολλά να κάνουμε που μπορούν να το αποτρέψουν. Να αξιοποιηθεί όλη η διπλωματική φαρέτρα, όλοι η πίεση στην διεθνή κοινότητα , όλες οι συμμαχίες, όλες οι προσωπικές σχέσεις πρέπει να αξιοποιηθούν. Μία διπλωματική έκρηξη σε αυτό το θέμα. Να πάμε παντού, να πιάσουμε τους πάντες, να μην αφήσουμε κανέναν με τον οποίο να μη μιλήσουμε προσωπικά. Άλλο η προσωπική επαφή και άλλο η επαφή μέσα σε ένα συμβούλιο» πρόσθεσε.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα