back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στ. Πέτσας: Κανείς πυροβολισμός δεν υπήρξε από τις ελληνικές συνοριακές δυνάμεις

Διαβάστε επίσης

Στον Ταγίπ Ερντογάν και στα όσα δήλωσε περί δύο νεκρών μεταξύ των μεταναστών που επιχειρούν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος, απάντησε μέσω twitter, o κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κάνομτας λόγο για fake news:

“No shots have been fired by Greek border forces against any individuals attempting to enter Greece illegally. The contrary amounts to no more than gross and deliberate misinformation: Fake News. #fakenews #fakeTurkishPropagan”.

«Κανείς πυροβολισμός δεν υπήρξε από τις ελληνικές συνοριακές δυνάμεις απέναντι σε άτομα που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα. Οτιδήποτε άλλο, δεν συνιστά παρά χυδαία και σκόπιμη παραπληροφόρηση: Ψευδείς ειδήσεις».

ΥΠΕΞ: «Μια χώρα που κατασκευάζει ψευδείς ειδήσεις, δεν είναι σε θέση να κουνά δάχτυλο σε κανέναν»

Σαφή απάντηση σε αυστηρό ύφος δίνει το υπουργείο Εξωτερικών στις κατηγορίες του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στις ψεύτικες ειδήσεις που μεταδίδει η τουρκική κυβέρνηση. Μια χώρα που «κατασκευάζει ψευδείς ειδήσεις, δεν είναι σε θέση να κουνά δάχτυλο σε κανέναν» επισημάνει.

«Όταν μια χώρα εργαλειοποιεί ανθρώπους ως πολιορκητικό κριό, κατασκευάζει ψευδείς ειδήσεις για να τους παραπλανήσει και παραβιάζει συστηματικά την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα γειτονικών χωρών, δεν είναι σε θέση να κουνά το δάκτυλο σε κανέναν», σημειώνεται από το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

«Και βέβαια δεν είναι σε θέση να δίνει μαθήματα Διεθνούς Δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. ‘Αλλωστε, σε αυτά τα μαθήματα, η Τουρκία επί χρόνια μένει μετεξεταστέα», προσθέτει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα