back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στα “κόκκινα” η Ευρώπη λόγω κορονοϊού-Ανιχνεύτηκε για δεύτερη φορά ο ιός σε γυναίκα στην Ιαπωνία

Διαβάστε επίσης

Aυξάνεται ανησυχία για την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ευρώπη, καθώς μία μετά την άλλη Ευρωπαϊκές χώρες ανακοινώνουν κρούσματα.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία τρεις χώρες, η Νορβηγία,η Ρουμανία και η Βόρεια Μακεδονία ανακοίνωσαν από ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού τη στιγμή που τα κρούσματα στη Γερμανία αυξάνονται και στην Ιταλία ο αριθμός των ασθενών έχει φθάσει τους 400.

Δέκα νέα κρούσματα του Covid-19 επιβεβαιώθηκαν από τις αρχές μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Γερμανία, ενώ ύποπτα περιστατικά εξετάζονται στο Βερολίνο και στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.
Τέσσερα ακόμη άτομα έχουν μολυνθεί στην Βάδη-Βυρτεμβέργη, ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση. Οι αρχές εκτιμούν ότι τον ιό μετέδωσε ένας από τους ανθρώπους, ο οποίος είχε επισκεφθεί πρόσφατα την Ιταλία.

Στο Βερολίνο εξετάζεται από χθες μια γυναίκα η οποία παρουσιάστηκε σε νοσοκομείο με συμπτώματα γρίπης. Η γυναίκα είχε μόλις επιστρέψει από το Μιλάνο με λεωφορείο. Οι συνεπιβάτες της έχουν ήδη ενημερωθεί σχετικά από τις αρμόδιες αρχές.

Την ίδια ώρα, στους 12 ανέρχονται οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ιταλία, ενώ τα κρούσματα ξεπερνούν τα 400.

Στην Κίνα, αντίθετα, η κατάσταση κάθε μέρα παρουσιάζει βελτίωση.
Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη υπέκυψαν 29 ακόμη ασθενείς οι οποίοι είχαν μολυνθεί από τον κορονοϊός. Ο αριθμός αυτός είναι ο χαμηλότερος σε ημερήσια βάση εδώ και περίπου έναν μήνα. Ωστόσο, τα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα αυξήθηκαν ελαφρά στην ηπειρωτική Κίνα, σε 433, από 406 την Τρίτη.

Τα πρώτα κρούσματα εμφανίστηκαν στην Δανία και την Εσθονία.

Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Νορβηγίας έκανε γνωστό το βράδυ της Τετάρτης ότι ένας άνθρωπος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊός και έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ο ασθενής επέστρεψε από την Κίνα στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, όμως δεν φαινόταν άρρωστος και δεν είναι πιθανό να έχει μολύνει άλλους, πρόσθεσε η Υπηρεσία.

Στη Ρουμανία ένας άνδρας στη νότια περιφέρεια Γκορτζ, που ήρθε σε επαφή με έναν Ιταλό πολίτη, μολύνθηκε με τον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να διακομιστεί σε νοσοκομείο.
Στη Ρουμανία όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βίκτορ Κοστάκε, ένας άνδρας στη νότια περιφέρεια Γκορτζ, που ήρθε σε επαφή με έναν Ιταλό πολίτη, μολύνθηκε με τον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να διακομιστεί σε νοσοκομείο.
Οι νοσούντες παγκοσμίως αγγίζουν τις 80 χιλιάδες ενώ οι νεκροί είναι περίπου 2 χιλιάδες 800.

Αναβάλλουν μέχρι νεοτέρας τις κοινές στρατιωτικές τους ασκήσεις Νότια Κορέα και ΗΠΑ, μετά τα αυξημένα κρούσματα εξάπλωσης του κοροναϊού στη Νότια Κορέα.

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας κατέγραψαν ακόμη 334 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού το περασμένο εικοσιτετράωρο, εξέλιξη η οποία αυξάνει το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στην ασιατική χώρα σε 1.595, ανακοίνωσαν σήμερα τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

Τον συντονισμό στις ΗΠΑ για τον ιό αναλαμβάνει, με εντολή του Αμερικανού Προέδρου, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πένς.
Ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι ο κίνδυνος εξαιτίας της επιδημίας είναι — τουλάχιστον προς το παρόν — «πολύ χαμηλός» για τους Αμερικανούς.

Ο Τραμπ είπε ακόμη ότι είναι διατεθειμένος να εγκρίνει τη δαπάνη «οποιουδήποτε ποσού» είναι «επαρκές» για την αντιμετώπιση του COVID-19. Η κυβέρνησή του έχει ζητήσει από το αμερικανικό Κογκρέσο να εγκρίνει κονδύλι 2,5 δισεκατομμυρίων, ποσό που οι Δημοκρατικοί χαρακτήρισαν πολύ μικρό. Αν το Κογκρέσο εγκρίνει μεγαλύτερο κονδύλι «θα το αξιοποιήσουμε», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος.
Για αυτό το λόγο και η πόλη της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε σχέδια για την διάθεση άνω των 1.200 κλινών στα νοσοκομεία την περίπτωση που αυτό χρειαστεί.

Σε μία γυναίκα στην Ιαπωνία ανιχνεύθηκε ο ιός για 2η φορά

Τα νέα κρούσματα κορονοιού ημερησίως είναι πλέον περισσότερα στα κράτη εκτός Κίνας  από ότι στην Κίνα. Ωστόσο, ενδιαφέρον προκαλεί η περίπτωση μιας γυναίκας από την Ιαπωνία στην οποία ανιχνεύτηκε ο κορονοϊός για 2η φορά μετά την αρχική  λοίμωξη. Διερευνάται η πιθανότητα δεύτερης λοίμωξης όσο και η μη αποτελεσματική καταπολέμηση του ιού από το ανοσοποιητικό κατά την  πρώτη λοίμωξη.

Πτωτικά έκλεισαν οι αγορές λόγω κορονοϊού.

Ο ίδιος κατηγόρησε δύο τηλεοπτικά δίκτυα ότι παρουσιάζουν με δραματικό τρόπο την κατάσταση με τον κορονοϊό, προκαλώντας αναστάτωση στις αγορές
Πτωτικά έκλεισαν για ακόμη μία ημέρα τα Ασιατικά χρηματιστήρια, με τον δείκτη NIKKEI στο Τόκυο να σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες, κατά 2.13%.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα