back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σούπερ μάρκετ: υπάρχει επάρκεια αγαθών, παρά την αυξημένη ζήτηση

Διαβάστε επίσης

Αυξάνεται η κίνηση στα σούπερ μάρκετ τα τελευταία 24ωρα και μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με παράγοντες του λιανεμπορίου οι καταναλωτές αύξησαν τις αγορές τους σε όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, αλεύρι, γάλατα διάρκειας, κονσέρβες και αντισηπτικά. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως αν και από την αρχή της εβδομάδας παρατηρήθηκε αυξητική ζήτηση στα συγκεκριμένα είδη, υπάρχουν επαρκή αποθέματα για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες που ίσως καταγράφουν και ενταθουν το επόμενο διάστημα.

Παράγοντες μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ συστήνουν ψυχραιμία στο καταναλωτικό κοινό και ελπίζουν σε γρήγορη αποκλιμάκωση του φαινομένου. Αυξητική πάντως τάση καταγράφεται και κίνηση και στα ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ ενώ έχουν πυκνώσει και οι τηλεφωνικές παραγγελίες για αποστολές προϊόντων κατ’ οίκον. Μια τάση που εκτιμάται πως θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, καθώς κάποιοι καταναλωτές θα θελήσουν να αποφύγουν τις επισκέψεις στα φυσικά καταστήματα εξαιτίας της μεταδοτικότητας του ιού.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα