back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: Ακυρώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη χώρα

Διαβάστε επίσης

Και το καρναβάλι κρούσμα του κορονοϊού, καθώς σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι τα μεγαλύτερα καρναβάλια είναι αυτά της Πάτρας και της Ξάνθης, ωστόσο εκδηλώσεις έχουν προγραμματίσει όλοι οι Δήμοι της Χώρας τόσο για το καρναβάλι όσο και για τα Κούλουμα.

Να υπακούσει στην απόφαση που ελήφθη για την ακύρωση όλων των καρναβαλιών σε όλη την χώρα αποφάσισε και ο Δήμος Πατρέων.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης είπε: «Οφείλουμε να υπακούσουμε στην εντολή του υπουργείου», δήλωσε ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ωστόσο ότι ο δήμος είναι αποφασισμένος να ζητήσει από Πολιτεία αποζημίωση τόσο για τον Δήμο όσο και για τους επαγγελματίες. Ο Κώστας Πελετίδης αναφερόμενος στους αντάρτες που θα παρελάσουν κανονικά ζήτησε να υπακούσουν και να ακυρώσουν.

Ο Δήμος υπόσχεται καλοκαιρινό καρναβάλι και μάλιστα υποστήριξαν πως θα διοργανωθεί για την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου.

Το απόγευμα θα γίνει έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα την ακύρωση των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού. Να σημειωθεί ότι το πατρινό καρναβάλι συγκεντρώνει κάθε χρόνο περισσότερους από 80.000 επισκέπτες οι οποίοι έχουν κάνει κρατήσεις εδώ και πολλούς μήνες, ενώ οι καρναβαλιστές κάποιες χρονιές έχουν ξεπεράσει και τις 40.000.

Να ακυρώσουν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει κάλεσε τους δημάρχους της Αττικής ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης. Επιπλέον η Περιφέρεια ακυρώνει την εκδήλωση για τα Κούλουμα που είχε προγραμματίσει για την Καθαρά Δευτέρα στο πάρκο Τρίτση μαζί με τους τους δήμους Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Ιλίου.

Έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια

Με πρωτοβουλία του κ. Πατούλη πραγματοποιήθηκε  στην Περιφέρεια Αττικής, έκτακτη σύσκεψη με κεντρικό θέμα την εποχική γρίπη και τον κορονοϊό. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες, η Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, εκπρόσωποι από τους Ιατρικούς Συλλόγους Αττικής και Πειραιά, εκπρόσωποι επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων, της ΕΙΝΑΠ, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, του ΣΦΕ , του ΠΕΦ, κ.α..

Την ακύρωση όλων των εκδηλώσεων για το Καρναβάλι ανακοίνωσε και ο Δήμος Αθηναίων.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση :

«Ακυρώνονται για προληπτικούς λόγους όλες οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων για το Καρναβάλι

Μετά από τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ο Δήμος Αθηναίων ακυρώνει για προληπτικούς λόγους όλες τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το Καρναβάλι για το διάστημα ως και την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς έχουν προετοιμαστεί πλήρως το προηγούμενο διάστημα για να αντιμετωπίσουν με οργανωμένο σχέδιο κάθε ανάγκη που ενδεχομένως θα προκύψει σε σχέση με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση ώστε να ανταποκριθούν άμεσα, εφόσον χρειαστεί, στις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης».

Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης είχε γίνει αποδέκτης επιστολής της Ένωσης Επενδυτών Κίνας- Ελλάς, η οποία εξέφραζε την έντονη ανησυχία της για τον ιό COVID-19 και ζητούσε ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Αθήνα.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα