back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Covid-19: Δεύτερος θάνατος στη Γαλλία, 12 νεκροί στην Ιταλία, σε απομόνωση μαθητές στα σπίτια τους

Διαβάστε επίσης

Δεύτερος επιβεβαιωμένος θάνατος, ο πρώτος Γάλλου πολίτη και 3 νέα κρούσματα του ιού Covid-19 στη Γαλλία. Στους 12 οι νεκροί στην Ιταλία. Να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Ιταλία, το Ιράν και τη Νότια Κορέα συστήνει η Ρωσία στους πολίτες της. Ξεπερνούν τους 2.760 οι νεκροί σε παγκόσμιο επίπεδο, οι 2.715 στην Κίνα- ενώ τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τις 81.000.

Να αναλάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορονοιό καλεί τη διεθνή κοινότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καθώς η εξάπλωσή του φαίνεται να είναι ραγδαία.

16 άτομα έχουν προσβληθεί στη Γερμανία, ένα εκ των οποίων νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Δύο νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στη Γαλλία, ενώ τα πρώτα κρούσματα καταγράφονται σε Ελβετία, Αυστρία, Κροατία, την ηπειρωτική Ισπανία, την Αλγερία και το Μπαχρέιν.

Τα παιδιά που επιστρέφουν στη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία από τη βόρεια Ιταλία, «δεν πρέπει να σταλούν στον παιδικό σταθμό, στο σχολείο, στο Λύκειο», για 14 ημέρες, ανακοίνωσαν οι κυβερνήσεις των δύο χωρών. Όσον αφορά τους ενήλικες που επισκέφθηκαν αυτές τις περιοχές, θα πρέπει να αποφεύγουν «κάθε μη αναγκαία έξοδο» από το σπίτι τους.

Εν τω μεταξύ, κλειστά παραμένουν αρκετά σχολεία στη Βρετανία, στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων.

Αποκλεισμένοι 1.000 τουρίστες σε ξενοδοχείο

Την Τρίτη το πρωί ένα ολόκληρο ξενοδοχείο στην Τενερίφη της Ισπανίας αποκλείστηκε, αφότου ιταλός γιατρός που διέμενε εκεί βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

«Diamond Princess»

Αρκετές δεκάδες επιβάτες που κατέβηκαν από το κρουαζιερόπλοιο «Diamond Princess», μία από τις κυριότερες εστίες του κοροναϊού εκτός ηπειρωτικής Κίνας, παρουσιάζουν πλέον κάποια συμπτώματα, δήλωσε σήμερα ο Ιάπωνας υπουργός Υγείας Κατσουνόμπου Κάτο, καθώς η κυβέρνηση του Σίνζο Άμπε συνεχίζεται να δέχεται επικρίσεις για τον τρόπο που χειρίστηκε την κρίση.

Χθες, οι ιαπωνικές αρχές επικοινώνησαν με 813 πρώην επιβάτες του σκάφους, που έλαβαν την άδεια να αποβιβαστούν την περασμένη εβδομάδα, αφού οι εργαστηριακές εξετάσεις σε δείγματά τους επέστρεψαν αρνητικές, ενώ δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι δεν είχαν έλθει σε στενή επαφή με φορείς του Covid-19.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα