back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αρνητικός στον κορονοϊό ο 57χρονος από τον Πειραιά

Διαβάστε επίσης

Αρνητικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο 57χρονος από τον Πειραιά που παραμένει για νοσηλεία στο Αττικό Νοσοκομείο.

Χθες διερευνήθηκαν 25 ασθενείς που προσέτρεξαν σε νοσοκομεία ως ύποπτα περιστατικά και ήταν όλα αρνητικά στο νέο ιό.  Σε λίγη ώρα επίσημες ανακοινώσεις από τον καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Εν τω μεταξύ, στη Μυτιλήνη διερευνώνται δύο ακόμα περιστατικά. Πρόκειται για μια γυναίκα και την κόρη της που είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία. Τις τελευταίες ώρες έγινε γνωστό ότι ελέγχθηκαν τέσσερα ύποπτα κρούσματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας, το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», το Νοσοκομείο «Σωτηρία» και το Νοσοκομείο «Αττικόν», αντίστοιχα.

Η κυβέρνηση προχώρησε χθες στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με μέτρα πρόληψης για τον Covid-19. «Πτυχές του σχεδίου για τον κορονοϊό θα εξελίσσονται ανάλογα με τις διεθνείς εξελίξεις» , ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, προσθέτοντας: «Χρειάζεται ψυχραιμία και όχι πανικός. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον ΠΟΥ και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Να αναλάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον Covid-19 καλεί τη διεθνή κοινότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καθώς η εξάπλωσή του φαίνεται να είναι ραγδαία.

Στους 11 ανέρχονται οι νεκροί στην Ιταλία, ενώ τα κρούσματα έφτασαν τα 323.

Οι ευρωπαϊκές χώρες ανακοινώνουν η μία μετά την άλλη τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα οποία συνδέονται στη συντριπτική πλειονότητά τους με το ξαφνικό ξέσπασμα της επιδημίας στην Ιταλία.

Κρούσματα αναφέρονται στην Αυστρία, την Κροατία, την Ελβετία και σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις πρόκειται για ανθρώπους που είχαν επισκεφθεί την Ιταλία. Ομοίως στην Αλγερία, καθώς και στη Γερμανία, όπου δύο ακόμη άνθρωποι νόσησαν από τον κορονοϊό , στα κρατίδια της Βάδης-Βυρτεμβέργης και της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Κάθε ξεχωριστή ιστορία  των ευρωπαϊκών κρουσμάτων έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον . Στην Αυστρία, ένα ζευγάρι νεαρών Ιταλών που ζει στο Ίνσμπρουκ στο Τιρόλο επιβεβαιώθηκε ότι φέρει τον ιό. Ένας από τους δύο εργάστηκε σε ξενοδοχείο, το οποίο έχει αποκλειστεί.  Στην  Ελβετία  ανακοινώθηκε ότι προσβλήθηκε ένας άντρας περί τα 70, ο οποίος διαμένει στα σύνορα με την Ιταλία,  και  είχε επισκεφθεί το Μιλάνο, στις 15 Φεβρουαρίου, και τώρα είναι απομονωμένοςΕπίσης ένας  άνδρας στην Κροατία, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα από την Ιταλία, είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στα Βαλκάνια.

Στην Τενερίφη, στην Ισπανία, περί τους 1.000 τουρίστες βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχείο, αφότου βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 ένας Ιταλός γιατρός και η σύζυγός του. Η Ισπανία ανέφερε την πρώτη της υπόθεση στην ηπειρωτική χώρα. Πρόκειται για μία γυναίκα ασθενή στη Βαρκελώνη, η οποία είχε ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία

Η Γαλλία και η Γερμανία ανέφεραν επίσης νέα κρούσματα, τα οποία αφορά ανθρώπους που είχαν πρόσφατα επισκεφθεί τη βόρεια Ιταλία.

Οι γειτονικές ωστόσο επιμένουν ότι το κλείσιμο των συνόρων σε αυτή τη φάση είναι μόνο ένα «δυσανάλογο» μέτρο. Σε αυτή τη λογική, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνάντησης χθες, οι υπουργοί Υγείας της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας, καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισαν να αφήσουν ανοιχτά τα σύνορα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα