back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή για την κατάσταση στα νησιά

Διαβάστε επίσης

Η έκρυθμη κατάσταση στα νησιά προκάλεσε σφοδρές αντιπαραθέσεις στην Ολομέλεια της Βουλής, στην έναρξη της τριήμερης συζήτησης για το ασφαλιστικό.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδηγείται από μια ακροδεξιά ρητορική, ότι κάνει επίταξη σε δημόσιες περιουσίες στα νησιά και ότι δέρνει τον κόσμο. «Βάζετε τον Πέτσα να λέει ότι επειδή έχουμε ιούς πρέπει να κάνουμε κλειστά κέντρα γιατί κινδυνεύει η δημόσια υγεία. Αυτά είναι απαράδεκτα», σημείωσε ο κ Τσακαλώτος.

«Όχι μόνο πιάστηκαν ανέτοιμοι αλλά είναι και πολυφωνικοί και δειλοί απέναντι στην αντιπολίτευση. Δε έχουν το θάρρος για να πουν πώς θέλουν να το πάνε», υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος και χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση με τα ΜΑΤ στα νησιά.

Από το ΚΚΕ, ο Θανάσης Παφίλης ζήτησε άμεση απόσυρση των ΜΑΤ και να δοθεί εντολή να σταματήσει ο πόλεμος που γίνεται από τα ξημερώματα στα νησιά. «Αυτό που γίνεται θυμίζει πολεμική επιχείρηση και ασκήσεις κατοχής», είπε ο κ Παφίλης.

Για ωμή και απρόσμενη βία έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης και υποστήριξε ότι αν η κυβέρνηση συνεχίσει να δέρνει τους νησιώτες, τότε αυτοί θα γίνουν ψηφοφόροι του Μέρα 25.

Επιδόματα στους μετανάστες, ξύλο στους Έλληνες αυτή είναι η πολιτική της ΝΔ, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας.

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για ανευθυνότητα και για ιδεολογικές εμμονές που δημιούργησαν μπάχαλο στα νησιά. «Δεν απορροφήσατε κονδύλια και αφήσατε 70.000 αιτήσεις κάβα για τους επόμενους», είπε ο κ Λιβανός και υπερασπίστηκε τη λειτουργία των κλειστών κέντρων λέγοντας ότι είναι δομές που θα διασφαλίσουν την δημόσια υγεία και τη δημόσια τάξη και πως η κυβέρνηση έχει ως στόχο την αποσυμφόρηση των νησιών.  

 

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα