back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ν. Γιατρομανωλάκης: «Το θεμα δεν ειναι να ανοίξει το ΕΜΣΤ, αλλά να παραμείνει ανοιχτό»

Διαβάστε επίσης

«Δώσαμε τα εχέγγυα ώστε το μουσείο να μπει σε διαφορετική πορεία»

Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης γενικός γραμματέας σύγχρονου πολιτισμού μίλησε στον Αθήνα 9,84 και στο «περι επικαιρότητας και άλλων» με αφορμή τα εγκαίνια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης:
«Αυτη τη φορά προκειμένου να ανοίξει το μουσείο η προσέγγιση ήταν διαφορετική, πιο συνολική και πιο ολοκληρωμένη» τόνισε μεταξύ άλλων ο Ν. Γιατρομανωλάκης. «Υπήρχαν κάποια χρόνια ζητήματα και έπρεπε να λυθούν για να ανοίξει αυτό το μουσείο. Το θεμα δεν ειναι να ανοίξει αλλά να παραμείνει ανοιχτό. Χαρτογραφησαμε όλο το εσωτερικό περιβάλλον του μουσείου, είδαμε όλες τις ανάγκες και διαχειριστήκαμε το κάθε θέμα, υπήρχαν και γραφειοκρατικά εμπόδια. Το μουσείο ναι μεν άνοιξε, αλλά φροντίσαμε τους εργαζόμενους και δώσαμε τα εχέγγυα ώστε το μουσείο να μπει σε διαφορετική πορεία από αυτην που βρισκόταν μέχρι σήμερα. Οι πρώτοι επισκέπτες ήταν απο σχολείο της Πλάκας.
Από την Παρασκευή 28-2 το μουσείο θα είναι ανοιχτό για το κοινό. Η πρώτη περίοδος θα είναι δωρεάν η είσοδος.  Ο κόσμος μπορεί να δει στον 2ο, 3ο και 4ο όροφο την συλλογή του μουσείου από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και στο υπόγειο μπορεί να ξεναγηθεί και στην τεθλασμένη πορεία του μουσείου μέχρι σήμερα. Σιγά-σιγά θα αρχίσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα και θα ανοίξει το κυλικείο του μουσείου. Ήδη λειτουργεί το πωλητήριο του. Το μουσείο είναι προσβάσιμο και για άτομα με αναπηρία, η είσοδος των οποίων θα γίνεται απο την Λ.Συγγρού.»
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα