back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: Αναβολή των ποδοσφαιρικών αγώνων στην Ιαπωνία μέχρι τις 15 Μαρτίου

Διαβάστε επίσης

Η ποδοσφαιρική Λίγκα της Ιαπωνίας αποφάσισε να αναβάλλει όλα τα πρωταθλήματα της χώρας μέχρι τις 15 Μαρτίου. Τι θα γίνει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Προληπτικά μέτρα για τον κοροναϊό έχει λάβει η Κυβέρνηση της Ιαπωνίας στην προσπάθειά της να περιορίσει τον ιό. Μέχρι στιγμής έχουν καταμετρηθεί περίπου 160 κρούσματα στη χώρα και μόνο το ένα από αυτά ήταν θανατηφόρο.

Στο πλαίσιο των μέτρων αυτών αποφασίσιτηκε να αναβληθούν όλοι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες στη χώρα για ένα διάστημα περίπου είκοσι ημερών. Όπως ανακοινώθηκε από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, οι αγώνες όλων των κατηγοριών καθώς και το Κύπελλο δεν θα διεξαχθούν μέχρι και τις 15 Μαρτίου. Η απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί σε εκείνη για το Μαραθώνιο του Τόκιο ο οποίος θα διεξαχθεί μόνο με επαγγελματίες δρομείς.

Τι γίνεται όμως με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού που σιγά σιγά πλησιάζουν; Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Τόκιο 2020, Γιοσίρο Μόρι, δήλωσε πριν από λίγες ημέρες: “Θα είμαι ξεκάθαρος: δεν σκεφτόμαστε ακύρωση ή αναβολή των Αγώνων”.

Ο υπουργός υγείας της Ιαπωνίας, Κατσουνόμπου Κάτο, τόνισε πως είναι πολύ νωρίς για να υπάρχει συζήτηση για μη διεξαγωγή των Αγώνων οι οποίοι είναι προγραμματισμένοι να ξεκινήσουν στις 24 Ιουλίου.

Στην ίδια γραμμή είναι και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή η οποία τονίζει ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις. Πάντως στην ύστατη περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα με τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, υπάρχει σε ετοιμότητα το Λονδίνο.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα