back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κιμαδόπιτα

Διαβάστε επίσης

Εξαιρετική και χορταστική πίτα για τραπέζι, αλλά και στην καθημερινότητά μας.
Ας δούμε τι θα χρειαστούμε για να την φτιάξουμε, αρχικά θα χρειαστούμε ένα κιμά σαν αυτόν που κάνουμε τα μακαρόνια με κιμά, αλλά στεγνό, χωρίς καθόλου ζουμιά, ένα πακέτο φύλλο χωριάτικο για πίτες, ένα κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 3 αυγά, ένα μπολ μεγάλο τυρί τριμμένο μαλακό, ελαφρύ, αλεύρι, τόσο, όσο για να δέσει το μείγμα μας και λίγο λάδι για τα φύλλα.
Αφού ετοιμάσουμε τον κιμά όπως τα μακαρόνια μας, ετοιμάζουμε σ ένα άλλο λεκανάκι τα αυγά χτυπημένα , το γιαούρτι με το μισό τυρί και τα ενσωματώνουμε με τον κιμά, ρίχνουμε και το αλεύρι ανακατεύοντας καλά.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε από κάτω τρία φύλλα που τα λαδώνουμε μεταξύ τους ελαφρά, αδειάζουμε το μείγμα μέσα και γυρίζουμε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα, σκεπάζοντας την γέμιση.
Σκεπάζουμε άλλα τρία φύλλα από πάνω και τα στρώνουμε όμορφα γύρω γύρω διπλώνοντάς τα, λαδώνουμε την επιφάνεια, σκορπίζουμε λίγο σουσάμι χαράσσουμε για να αναπνέει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα περίπου στους 180 βαθμούς πάνω κάτω.
Σερβίρεται με βραστά λαχανικά, η χόρτα, η πράσινη σαλάτα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα