back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ένταση και οδομαχίες σε Λέσβο και Χίο για τις νέες δομές

Διαβάστε επίσης

Εκτεταμένα επεισόδια  σημειώθηκαν  το πρωί στην περιοχή Καράβα Μανταμάδου στην Λέσβο μεταξύ κατοίκων και  αστυνομικών δυνάμεων.  Τα επεισόδια  που εξελίχθηκαν σε οδομαχίες  εκτυλίχθηκαν  στη θέση Καράβα Μανταμάδου, στην είσοδο του δρόμου που οδηγεί στην επιταγμένη έκταση Καβακλή.

Είναι η περιοχή όπου  η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει  τη  δημιουργία της νέας δομής για πρόσφυγες και μετανάστες. Στο σημείο έχουν στηθεί οδοφράγματα από τους κατοίκους. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να απωθήσουν εκατοντάδες συγκεντρωμένους πολίτες, κάνοντας χρήση χημικών.

Κάτοικοι με επικεφαλής  τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και τον δήμαρχο δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο έχουν αποκλείσει  αυτή τη στιγμή στη θέση Διαβολόρεμα, όπου είναι η δεύτερη είσοδος του δρόμου που οδηγεί στο Καβακλή

Τα επεισόδια αποτελούν συνεχεία  των χθεσινοβραδυνών οδομαχιών στο λιμάνι της Μυτιλήνης.  Τους συγκεντρωμένους κατοίκους απώθησαν οι   10 διμοιρίες ΜΑΤ που έφτασαν στο λιμάνι με το πλοίο «Πήγασος» ενισχυμένες με δυνάμεις της Αστυνομίας που βρίσκονταν ήδη στο νησί .  Οι αστυνομικές δυνάμεις  έκαναν χρήση  χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης  στην προσπάθεια τους  να  ολοκληρωθεί η αποβίβαση των δυνάμεων της τάξης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις στάλθηκαν στο νησί ώστε να πραγματοποιηθούν ανεμπόδιστα οι εργασίες κατασκευής της νέας δομής διανομής προσφύγων και μεταναστών στην επιταγμένη έκταση της Καράβας – Καβακλή Μανταμάδου.

οντάδες κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί στο δρόμο που οδηγεί στην έκταση Καβακλή όπου πρόκειται να κατασκευαστεί  η νέα ελεγχόμενη κλειστή δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.  

Μεγάλη ομάδα περιφρούρησης από κατοίκους βρίσκεται αυτή την ώρα συγκεντρωμένη στη Λέσβο, στην θέση Καράβα Μανταμάδου στην επιταγμένη έκταση Καβακλή, όπου θα λειτουργήσει η δομή 

Αστυνομικές δυνάμεις συνοδεύουν τα μηχανήματα και το προσωπικό και στα δύο νησιά, προκειμένου να ξεκινήσουν απρόσκοπτα οι εργασίες.    

Ένταση από τα ξημερώματα και στη Χίο.

Από τις 2 το πρωί  ξεκίνησαν και  τα επεισόδια στο λιμάνι των Μεστών , όπου εκείνη την ώρα  άρχιζε η αποβίβαση  από το πλοίο Blue Star Naxos  των ισχυρών  αστυνομικών  δυνάμεων  οι οποίες στάλθηκαν στο νησί, προκειμένου να προχωρήσουν ανεμπόδιστα οι εργασίες κατασκευής νέας δομής στη θέση 17 της επαρχιακής οδού Βροτάδου – Βολισού.

Ακολούθησαν συγκρούσεις μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών, με τους πρώτους να κάνουν λόγο για «αναίτια χρήση χημικών» από τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης και ένας ιερέας, πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου, διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο της Χίου για να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

H κυβέρνηση  θα προχωρήσει στην υλοποίηση των κλειστών δομών

Είναι απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην υλοποίηση των κλειστών δομών, που αποτελούν ένα μέρος του σχεδίου μας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού- μεταναστευτικού, τόνισε σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Είναι προς όφελος της χώρας, αλλά και των τοπικών κοινωνιών να υπάρχει έλεγχος και όχι αναρχία, ανέφερε ο κ. Πέτσας, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

«Ζητούμε από τις τοπικές κοινωνίες να αντιληφθούν ότι είναι προς όφελος της χώρας αλλά και των τοπικών κοινωνιών η δημιουργία των κλειστών δομών. Φαντάζομαι ότι όλοι σήμερα που βλέπουμε ότι είναι σε έξαρση θέματα δημόσιας υγείας καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ προτιμότερο να υπάρχουν οι κλειστές δομές, όπου τέτοια θέματα όπως ο κοροναϊός μπορούν να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικότητα παρά οι άναρχες δομές που αποτελούν μία υγειονομική βόμβα και στις οποίες δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματικός έλεγχος», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Newsroom  Αθήνα 984

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα