back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γερμανία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε καρναβαλικό άρμα – 10 τραυματίες

Διαβάστε επίσης

Αυτοκίνητο έπεσε σε συγκεντρωμένο πλήθος που παρακολουθούσε καρναβαλική παρέλαση στην πόλη Φόλκμαρζεν στο κρατίδιο της Έσσης στη Γερμανία, τραυματίζοντας τουλάχιστον δέκα ανθρώπους, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, σύμφωνα με πληροφορίες. Δεκάδες ασθενοφόρα και ένα ελικόπτερο βρίσκονται στην περιοχή. Ο οδηγός έχει συλληφθεί.

Σύμφωνα με κάποια Μέσα τα οποία επικαλούνται πηγές της αστυνομίας, ο οδηγός έπεσε εσκεμμένα στο πλήθος. Aυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν σε γερμανικά Μέσα ότι επιτάχυνε όταν βρέθηκε κοντά σε παιδιά. Τοπικά Μέσα αναφέρουν ότι μία ασημί Mercedes παρέσυρε τα οδοφράγματα που είχαν τοποθετηθεί για την παρέλαση και έπεσε στο συγκεντρωμένο πλήθος στις 15.30 ώρα Ελλάδος. Στα κοινωνικά δίκτυα έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες ενός αυτοκινήτου που ταιριάζει στην περιγραφή και είναι περικυκλωμένο από ασθενοφόρα.

Οι αρχές, για την ώρα, δεν έχουν προχωρήσει σε καμία επίσημη ανακοίνωση για τα κίνητρα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι έρευνες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, ενώ δεν επιβεβαιώνουν ούτε τον αριθμό των τραυματιών.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), ο οδηγός είναι γερμανός υπήκοος, 29 ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στη Γερμανία γιορτάζεται η Rosenmontag, η Καθαρά Δευτέρα.

Στο κρατίδιο της Έσσης βρίσκεται, επίσης, η πόλη Χάναου, στην οποία την προηγούμενη εβδομάδα έλαβε χώρα η αιματηρή επίθεση με ακροδεξιά κίνητρα που κόστισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του δράστη. Θυμίζουμε ότι ο δράστης, γερμανός υπήκοοος, τραυμάτισε θανάσιμα 9 ανθρώπους σε δύο μπαρ με αργιλέδες, όλοι τους μεταναστευτικού υποβάθρου, και, εν συνεχεία, τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του βρέθηκαν νεκροί στο διαμέρισμά τους.

Ανακοίνωση αστυνομίας: “O οδηγός νοσηλεύεται, εξαιτίας τραυματισμών που συνδέονται με το περιστατικό. Θα οδηγηθεί στον ανακριτή, όταν το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του”. Πρόκειται για 29χρονο γερμανό υπήκοο.

Μέρκελ: “Η σκέψη μου βρίσκεται στους τραυματίες του Φόλκμαρζεν”

“Η σκέψη μου βρίσκεται στους τραυματίες του Φόλκμαρζεν και τους συγγενείς τους. Εύχομαι σε όλους γρήγορη και πλήρη ανάρρωση. Θερμές ευχαριστίες στις αστυνομικές αρχές και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό”, το μήνυμα της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ.

Σε περισσότερους από 30 ανέρχονται οι τραυματίες, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, επτά εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανάμεσά τους και παιδία. Προσέθεσε ότι η ζωή κάποιων βρίσκεται σε κίνδυνο.

Αναφορικά με το κίνητρο του οδηγού, επεσήμανε: “Διεξάγουμε τις έρευνες με το σκεπτικό ότι πρόκειται για εσκεμμένη πράξη”.

O πρωθυπουργός της Έσσης, Φόλκερ Μπούφιερ: «Ασαφή τα αίτια»

O πρωθυπουργός της Έσσης, Φόλκερ Μπούφιερ, αναφερόμενος στο περιστατικό στο Φόλκμαρζεν, έκανε ξεκάθαρα λόγο για “χτύπημα”, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι “μέχρι στιγμής, παραμένουν ασαφή τα αίτια” και παρακάλεσε να αποφεύγονται οι εικασίες. Τόνισε ότι “οι αρχές εργάζονται πυρετωδώς για τη διαλεύκανση αυτής τη βίαιης πράξης”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου ΕΙδήσεων, ο οδηγός του αυτοκινήτου είναι γνωστός στις αρχές, καθώς, κατά το παρελθόν είχε εμπλακεί σε περιστατικά εξύβρισης, διατάραξης οικιακής ειρήνης και εξαναγκασμού, όχι, όμως, για εξτρεμιστική δράση

Δομίνα Διαμαντοπούλου

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα