back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κικίλιας προς διοικητές νοσοκομείων: Να είστε στο πλάι των ασθενών

Διαβάστε επίσης

Ευρεία σύσκεψη με τους διοικητές των νοσοκομείων όλης της χώρας και των 7 Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Υγείας προκειμένου η πολιτική ηγεσία να δώσει τις βασικές κατευθύνσεις για τη διαχείριση της καθημερινότητας αλλά και των οικονομικών ζητημάτων των υγειονομικών μονάδων.

Στην ευρεία σύσκεψη δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη λειτουργία των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) που δρομολογούνται στα νοσοκομεία της χώρας, αλλά και στην προετοιμασία των υγειονομικών μονάδων για πιθανή εμφάνιση κρούσματος κοροναϊού.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα γίνουν αλλαγές στην εφημερία των νοσοκομείων (ανά 3 ημέρες) και οι διοικητές των νοσοκομείων θα πρέπει να μεριμνήσουν για την καλύτερη διασύνδεση των τμημάτων επειγόντων περιστατικών με το ΕΚΑΒ, την ηλεκτρονική καταγραφή των περιστατικών ώστε να τηρείται η σειρά προτεραιότητας και την εξάλειψη των ράντζων.
Επίσης ο κ. Κικίλιας ξεκαθάρισε ότι οι διοικητές θα πρέπει να βρίσκονται στο νοσοκομείο όταν αυτό εφημερεύει και καθ΄όλη τη διάρκεια της εφημερίας, προκειμένου να δίνουν άμεσα λύση στα προβλήματα που προκύπτουν και να είναι ανοιχτοί στους πολίτες.

Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά: “Οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες, πληρώνουν από την τσέπη τους την περίθαλψή τους και θέλουν όταν βρεθούν σε ανάγκη, το υγειονομικό σύστημα να τους στηρίξει και να τους προσφέρει πίσω όσα δικαιούνται”.

Σχετικά με την πιθανότητα εμφάνισης κρούσματος ή ρουσμάτων κοροναϊού, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι θα πρέπει οι διοικητές να λάβουν μέτρα για την εξασφάλιση της επάρκειας υγειονομικών υλικών, την εκπαίδευση και την ασφάλεια του προσωπικού και την προστασία των ασθενών.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα