back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αλέξανδρος Βασιλικός στον 984: οι επιπτώσεις του Covid-19 στον τουρισμό

Διαβάστε επίσης

Ο Αλέξανδρος Βασιλικός, Πρόεδρος Ξενοδοχειακού επιμελητηρίου Ελλάδας,  μίλησε στον Αθήνα 984 και τον Γιάννη Παπαγεωργίου για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στον τουρισμό.

Είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, δεν είναι ελληνικό. Αυτή τη στιγμή στον τουρισμό υπάρχουν επιπτώσεις, δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι βρισκόμαστε Φεβρουάριο μήνα, δεν είμαστε Αύγουστο, άρα οι επιπτώσεις αυτές εξορισμού δεν είναι μεγάλες, αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Για κάποιες περιοχές και για κάποιους επιχειρηματίες είναι μεγάλες, όπως Σαντορίνη, Ιόνιο, Αθήνα. Σε αυτές τις περιοχές κάποιοι έχουν ζήτημα διότι συνεργάζονται με κινεζικά πρακτορεία. Σε εθνικό επίπεδο ακόμα δεν είναι μεγάλες οι επιπτώσεις.

Από τα 33 εκ επισκεπτών που είχαμε το 2019 στην χώρα μας, οι Κινέζοι ήταν λιγότεροι από 200.000. Αυτές οι 200 χιλιάδες είναι σε εστιασμένες περιοχές και δημιουργούν ζήτημα σε αυτές της περιοχές και τους επιχειρηματίες. Σε εθνικό επίπεδο το ποσοστό είναι μικρό.

Το πολύ σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να προετοιμαστούμε. Στατιστικά, όπως λένε οι επιστήμονες, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει κρούσμα και στην Ελλάδα. Με αυτή τη λογική, αυτό που κάναμε ως ξενοδοχειακό επιμελητήριο είναι ότι ζητήσαμε από τον ΕΟΔΥ(Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) οδηγίες για τα ξενοδοχεία μέλη μας. Οι οδηγίες αυτές έχουν σταλεί σε όλα τα ξενοδοχεία της χώρας, το πως προετοιμάζεται κανείς, την μέτρα λαμβάνεις κανείς, αντίδραση αν δούμε κάποιον να νοσεί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα