back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΥΠΕΞ σε Ερντογάν: «Η παρανομία δεν παράγει δίκαιο»

Διαβάστε επίσης

«Ως έχουμε κατ´ επανάληψη τονίσει, η παρανομία δεν παράγει δίκαιο», τονίζει σε ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς σχετικά με τις σημερινές αναφορές της τουρκικής ηγεσίας στη Μεσόγειο.

«Η Ελλάδα όχι μόνο δεν έχει αποδεχθεί, αλλά έχει καταδικάσει, όπως και η διεθνής κοινότητα, τις παράνομες τουρκικές μεθοδεύσεις στην περιοχή» είπε για να προσθέσει ότι «μεθοδεύσεις που συνεχίζουν να υπονομεύουν την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια, δημιουργώντας μεταξύ άλλων προσχήματα για την παραβίαση εμπάργκο όπλων στη Λιβύη και για την απόπειρα σφετερισμού κυριαρχικών δικαιωμάτων χωρών της περιοχής».

«Δυστυχώς και σε αυτό, η Τουρκία συνεχίζει να αποτελεί μειοψηφία του ενός», κατέληξε ο κ Γεννηματάς.

Υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην τουρκική Βουλή, υποστήριξε, πως η Ελλάδα αρχίζει να αποδέχεται το καθεστώς που κήρυξε στη Μεσόγειο. Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως «στη Μεσόγειο μετά τη συμφωνία που καταλήξαμε με τη Λιβύη, ενδυναμώνουμε τις μεταβαλλόμενες ισορροπίες υπέρ της χώρας μας», ενώ επισήμανε πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει αρμοδιότητα να λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με τη Λιβύη». Στη συνέχεια αναφερόμενος στην Ελλάδα τόνισε: «Χάρη στην αποφασιστική μας στάση σε αυτό το θέμα, το καθεστώς που κηρύξαμε στη Μεσόγειο άρχισε να γίνεται αποδεκτό από τις χώρες που είναι εντός του θέματος με πρώτη την Ελλάδα».

Αλέξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα