back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Σταϊκούρα με τον Πρόεδρο της ΕΤΕπ

Διαβάστε επίσης

Χρηματοδοτικό πρόγραμμα στήριξης κυρίως του αγροτικού τομέα, αλλά και «πράσινων» έργων της ΔΕΗ, συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ ανακοίνωσαν σήμερα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων, με την Τράπεζα Πειραιώς και την Εθνική Τράπεζα.

«Η διαρκής υποστήριξη και η στενή συνεργασία σας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, και ιδίως με την Επενδυτική Ομάδα της ΕΤΕπ για την Ελλάδα, η οποία είναι εγκατεστημένη εδώ στην Αθήνα, εκτιμώνται ιδιαίτερα. Σημειώνεται ότι η επενδυτική ομάδα για την Ελλάδα είναι μια πρωτοτυπία για την ΕΤΕπ, δεν υπάρχει αλλού κι έχει αποδειχθεί πολύ επιτυχημένη.

Η άριστη συνεργασία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Ελλάδας όχι μόνο συντελεί στη διεξαγωγή χρήσιμου διαλόγου κατά τις μηνιαίες συνεδριάσεις μας με τους μετόχους μας, τα κράτη μέλη, αλλά και διασφαλίζει ότι τα ελληνικά συμφέροντα λαμβάνονται πλήρως υπόψη, τόσο όσον αφορά τις χρηματοδοτήσεις μας εδώ, όσο και τη συνολική δραστηριότητα της τράπεζας της ΕΕ», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΤΕπ Βέρνερ Χόγιερ.

Αντίστοιχα, στις σχετικές δηλώσεις του κατά την ανακοίνωση, ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταικούρας τόνισε:

«Μπορούμε να επικεντρωθούμε στη χρηματοδότηση επενδύσεων για την απολιγνιτοποίηση και την αλλαγή του ενεργειακού μίγματος υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών, για την ενίσχυση γεωγραφικών περιοχών που θα πληγούν από το κόστος της μετάβασης, για την αποτελεσματική διασύνδεση της νησιωτικής χώρας, για την εξοικονόμηση ενέργειας και την προώθηση της ηλεκτροκίνησης».

Γιάννης Παπαγεωργίου

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα