back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ν. Κεραμέως: «Δάσκαλος εμπιστοσύνης» στα σχολεία μετά τα κρούσματα βίας

Διαβάστε επίσης

Τη θεσμοθέτηση «δασκάλου και καθηγητή εμπιστοσύνης» στα σχολεία όλης της χώρας προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στη διάρκεια επίσκεψής της το μεσημέρι της Πέμπτης στο 1ο ΓΕΛ Βύρωνα, όπου δέχθηκε άγρια επίθεση από 17 ανήλικους ένας 17χρονος μαθητής της Γ’ Λυκείου.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοια περιστατικά, δεν θα γίνουν δεκτά» ανέφερε σε δήλωσή της η υπουργός Παιδείας, η οποία αναφερόμενη στον δάσκαλο εμπιστοσύνης σημείωσε ότι με αυτόν «τα παιδιά θα έχουν μεγαλύτερη άνεση να επικοινωνήσουν το οποιοδήποτε πρόβλημααντιμετωπίζουν».

«Έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες σε επίπεδο Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και έχουν ήδη επιβληθεί παιδαγωγικά μέτρα στους μαθητές που συμμετείχαν σε αυτό το περιστατικό πρωτοφανούς βιαιότητας. Για αυτά τα περιστατικά, τα οποία δεν έχουν καμία θέση στο σχολείο, υπάρχουν πρόσκαιρες αλλά και μακροχρόνιες ενέργειες προς ανάληψη», επισήμανε η κ. Κεραμέως και ανακοίνωσε ότι κατόπιν εντολής της «η Διευθύντρια Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τον Περιφερειακό Διευθυντή θα στείλουν, εντός της ημέρας, αρμόδιους για την κατάρτιση σχεδίου δράσης αναφορικά με την ομαλή συνύπαρξη των μαθητών που είχαν εμπλοκή στο συγκεκριμένο γεγονός».

Η υπουργός Παιδείας επίσης ανακοίνωσε ότι θα βρεθεί στο σχολείο, ομάδα κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων, με στόχο να προσφέρουν υποστήριξη στην εκπαιδευτική κοινότητα, εν συνόλω, σε συνέχεια του συγκεκριμένου περιστατικού. «Παράλληλα επεξεργαζόμαστε και άλλες πρωτοβουλίες σε συνεργασία με την υφυπουργό κα Ζαχαράκη που αφορούν, για παράδειγμα, τη θεσμοθέτηση του «Δασκάλου – Καθηγητή εμπιστοσύνης» με τον οποίο τα παιδιά θα έχουν μεγαλύτερη άνεση να επικοινωνήσουν το οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν, αλλά και την εισαγωγή νέων θεματικών στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα οι οποίες θα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα σεβασμού στον άλλον και συνύπαρξης και συναρμογής στο κοινωνικό σύνολο. Οι πρωτοβουλίες αυτές εντάσσονται σε πλέγμα ενεργειών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφορικά με τα φαινόμενα του σχολικού εκφοβισμού και της βίας», υπογράμμισε η κ. Κεραμέως, η οποία επανέλαβε ότι «τα περιστατικά αυτά δεν έχουν καμία θέση στο δημόσιο σχολείο, και το υπουργείο Παιδείας θα είναι αμείλικτο απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές».

«Στεκόμαστε δίπλα σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και αναφέρομαι στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, με σειρά ενεργειών και πρωτοβουλιών, τόσο πρόσκαιρων όσο και πιο μακροχρόνιων», κατέληξε.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα