back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δράσεις του Δήμου Αθηναίων για την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας από το AIDS

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας από το AIDS, ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει σειρά δράσεων και εκδηλώσεων με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των δημοτών, των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της πόλης γύρω από τη νόσο.

Από τις 11 το πρωί έως νωρίς το απόγευμα, ο αντιδήμαρχος Υγείας και Παιδείας του Δήμου Αθηναίων, Μανόλης Καλαμπόκας, μαζί με ειδικούς επιστήμονες της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS, βρίσκονται στο 6ο Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης (Χανίων 4) και ενημερώνουν τους πολίτες, για τους τρόπους προφύλαξεις τόσο του ιού του AIDS, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα Νοσήματα αλλά και την ορθή χρήση του προφυλακτικού.

Επίσης μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS, καθώς και εργαζόμενοι του τομέα Υγείας του Δήμου Αθηναίων, προσφέρουν έντυπο ενημερωτικό υλικό στους πολίτες.

Μανόλης Καλαμπόκας: «Τα δημοτικά ιατρεία να έχουν πρωταγωνιστικό και ουσιαστικό ρόλο»

Όπως δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο αντιδήμαρχος Υγείας και Παιδείας του Δήμου Αθηναίων, Μανόλης Καλαμπόκας, στόχος της ηγεσίας του Δήμου Αθηναίων, είναι τα δημοτικά ιατρεία να έχουν πρωταγωνιστικό και ουσιαστικό ρόλο στην πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας.

«Στην εποχή μας, την εποχή των «χρόνιων ασθενειών», πολλά θεραπευτικά μέσα έχουν αναπτυχθεί για νόσους, οι οποίες μέχρι πρότινος θεωρούνταν ανίατες. Ο Δήμος Αθηναίων θα συνεχίσει τις επιστημονικές ομιλίες, καμπάνιες ενημέρωσης και κινητοποίησης του κοινού, διότι η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη θεραπεία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κος Καλαμπόκας.

Να σημειωθεί ότι, στο Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη από 10.00π.μ. -15.00μ.μ. παρέχεται εντελώς δωρεάν και με πλήρη εχεμύθεια, τηρώντας την ανωνυμία του εξεταζόμενου, το Rapidtest, ένα καινοτόμο μοντέλο γρήγορης εξέτασης για τον ιό HIV.

Έλενα Μπρέγιαννη

  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα